Rechercher dans ce blog

Sabtu, 27 Mei 2023

Meeste Duitsers zijn sceptisch over digitale euro | Economie - NU.nl

Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren.

Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat de digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

Ook blijkt uit het onderzoek in opdracht van het Bundesverbandes deutscher Banken (BdB) dat minder dan een derde van de ondervraagden een idee heeft waar die digitale munt dan voor moet worden gebruikt.

De ECB is al enige tijd onderzoek aan het doen naar een eigen digitale euro, als tegenhanger voor cryptomunten als de bitcoin en ether. Die digitale euromunt moet een aanvulling worden op het bestaande betaalverkeer in de eurozone. De invoering zou op z'n vroegst in 2026 worden verwacht.

Maar volgens BdB hebben mensen veel vragen rond die digitale euro waar de ECB antwoord op moet geven. Plaatsvervangend directeur Henriette Peucker van BdB: "Ze hebben vragen als: hoe moet een digitale euro eruitzien? Welke voordelen brengt het met zich mee, maar ook welke risico's? De centrale bank moet eerst deze sleutelvragen beantwoorden, voordat het project de reguliere samenleving bereikt."

Volgens haar kan een digitale euro alleen een succes worden als die wordt geaccepteerd en daadwerkelijk wordt gebruikt door de Europese bevolking. "Zolang de voordelen en risico's onduidelijk zijn, blijft het project wankel, en zullen consumenten de betaalmogelijkheden blijven gebruiken die ze al kennen en vertrouwen."

Adblock test (Why?)


Meeste Duitsers zijn sceptisch over digitale euro | Economie - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...