Rechercher dans ce blog

Kamis, 15 Juni 2023

2022 was opnieuw een stralend jaar voor zonne-energie - NU.nl

De Nederlandse productie van zonnestroom is in 2022 opnieuw enorm toegenomen. We haalden 46 procent meer elektriciteit uit zonlicht dan een jaar eerder, en zelfs drie keer zoveel als in 2019.

De productie van zonnestroom op de daken van woningen groeide iets sneller dan op bedrijfsdaken en in zonneparken, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. Daaruit valt op te maken dat het aantal zonnepanelen op woningen iets sneller is gestegen dan bij bedrijven.

Toch komt het grootste deel van de zonne-energie uit grootschalige installaties. Ongeveer 40 procent van de Nederlandse zonnestroom wordt opgewekt door huishoudens.

De gemeente Dronten nam vorig jaar de grootste groei in zonnevermogen voor zijn rekening. In Biddinghuizen werd het grootste zonnepark van Nederland geopend, met maar liefst 328.000 panelen. Die kunnen zo'n 44.000 huishoudens van stroom voorzien.

Van alle Europese landen heeft Nederland het grootste aantal zonnepanelen per hoofd van de bevolking. We wekken bijna evenveel zonne-energie op als het veel grotere Frankrijk. Op zonnige dagen exporteren we daarom ook veel elektriciteit naar omliggende landen.

Adblock test (Why?)


2022 was opnieuw een stralend jaar voor zonne-energie - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...