Rechercher dans ce blog

Kamis, 08 Juni 2023

Nedcar-personeel mag geheim document van opdrachtgever BMW toch inzien - NU.nl


De ondernemingsraad (or) van autofabriek VDL Nedcar mag een geheim document van opdrachtgever BMW toch inzien. Het concern beëindigt het contract voor de bouw van MINI's in Born voortijdig en betaalt VDL daarom een afkoopbedrag. Nu kan de or nagaan of een groot deel van dat geld terechtkomt bij medewerkers die hun baan verliezen.

Aan de inzage zijn wel strenge voorwaarden verbonden. Enkele or-leden, die de werknemers vertegenwoordigen, mogen het document alleen inzien op het VDL-hoofdkantoor in Eindhoven. Dat doen ze in het bijzijn van de financieel directeur, bevestigt voorzitter van de ondernemingsraad Abdel Lahssaini. De or-leden mogen geen aantekeningen of foto's maken. Als ze wel details delen, volgt er een boete van 10.000 euro.

BMW stopt in maart 2024 met de productie van MINI's in de Limburgse autofabriek. Omdat VDL nog geen nieuwe opdrachten heeft binnengehaald, verliezen waarschijnlijk veel van de 3.500 werknemers hun baan. Begin juni kondigde VDL aan dat duizend werknemers en achthonderd uitzendkrachten al in november kunnen vertrekken.

Het personeel heeft deze week, net als in de afgelopen maanden, gestaakt uit onvrede met de vertrekvergoeding die werknemers krijgen bij verlies van hun baan. Ook vandaag wordt het werk neergelegd. Werknemers van de autofabriek vinden de aangeboden vergoeding niet hoog genoeg. VDL stelt het dubbele van het wettelijk minimum te bieden.

VDL heeft eerder laten weten 70 procent van het afkoopbedrag van BMW te gebruiken voor de vertrekvergoedingen. Door het geheime document in te zien, kan de ondernemingsraad controleren of dat echt gebeurt.

Adblock test (Why?)


Nedcar-personeel mag geheim document van opdrachtgever BMW toch inzien - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...