Rechercher dans ce blog

Selasa, 06 Juni 2023

Robots moeten het zware werk van bagagesjouwers op Schiphol overnemen - NU.nl

Schiphol test een nieuwe robot die koffers kan tillen en zo het werk van het personeel kan verlichten. Ook wordt een robot getest die koffers opzij kan schuiven naar de bagageband.

De situatie bij de bagageafhandeling op Schiphol is al langer onderwerp van gesprek. De Arbeidsinspectie liet in maart weten dat de bedrijven die op de luchthaven verantwoordelijk zijn voor de bagage per direct hulpmiddelen moesten gaan inzetten.

De bedrijven deden volgens de Arbeidsinspectie te weinig om de fysieke belasting van werknemers te beperken. De inspectie eiste dat de afhandeling van bagage binnen twee jaar volledig zou worden geautomatiseerd of gemechaniseerd.

Schiphol stelde toen dat dat doel ambitieus was, maar zei wel "alles in het werk te zullen stellen" om de bagageafhandeling "zo snel mogelijk" te automatiseren. De nieuwe tests zijn daarvan een gevolg.

De tilrobot wordt getest in samenwerking met afhandelaar Aviapartner. De robot werd oorspronkelijk gebruikt in andere bedrijven, zoals bakkerijen, maar doorontwikkeld voor gebruik op een vliegveld. Schiphol verwacht dat de robot minimaal 80 procent van de koffers kan optillen, maar mikt op 90 procent.

Een andere schuifrobot wordt nu bij KLM getest. Die is bedoeld om koffers vanaf de bagageband verder het vliegtuig in te schuiven. Daardoor hoeft er minder getild te worden.

De luchthaven wil ook nog een aantal andere tilhulpen en volledig geautomatiseerde systemen testen.

Adblock test (Why?)


Robots moeten het zware werk van bagagesjouwers op Schiphol overnemen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...