Rechercher dans ce blog

Rabu, 19 Juli 2023

Moederbedrijf kindermerk Noppies in de problemen, winkels dicht - RTL Boulevard

Nine & Co is de naam achter merken zoals Noppies, Supermom, Alvi en Esprit for Mums. Het bedrijf is actief in baby- en kinderkleding, accessoires en positiekleding. 

"De omzet is tijdelijk ingezakt en we kampen met een schuldenlast die we niet kunnen dragen", zegt Joris Naalden, CFO van Nine & Co. Het bedrijf is in conclaaf met schuldeisers en moet herstructureren om weer financieel gezond te worden en een faillissement te voorkomen.

Winkels dicht

De negen Nederlandse en drie Belgische 'verlieslatende' winkels van Noppies gaan daarom ook op korte termijn dicht, wanneer precies is niet duidelijk. Via de webshop en derden gaat de verkoop wel gewoon door. Volgens Naalden wil het bedrijf voorlopig focussen op online verkoop.

Met het sluiten van de winkels verliezen zo'n twintig mensen hun baan, zegt Naalden. Het is de bedoeling om hen elders in de organisatie een plekje te geven. "In de kern zijn we een gezond bedrijf", benadrukt hij. "We denken het de komende jaren voort te kunnen zetten."

Economisch zware tijden

Nine & Co wijt de problemen aan moeilijke economische omstandigheden. Veel Nederlandse retailbedrijven hebben het zwaar. Coronaschulden, hoge inflatie en een terughoudende consumenten zorgen voor hoge kosten en teruglopende omzetten.

De consument is terughoudend. "We zien ook een dip in de geboortecijfers en daar hebben wij als kinderkledingbedrijf direct last van", aldus Naalden. "Je kunt een babytruitje niet ineens drie keer zo duur maken."

Ook andere retailbedrijven hebben het lastig. Het aantal faillissementen loopt op. Modeketens Score en Scotch & Soda gingen recent bijvoorbeeld op de fles, net als  fietsenmaker VanMoof. Ook koopjesketen Big Bazar raakte de afgelopen maanden in de problemen.

Adblock test (Why?)


Moederbedrijf kindermerk Noppies in de problemen, winkels dicht - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...