Rechercher dans ce blog

Minggu, 09 Juli 2023

PvdA-leider Kuiken wil dit keer niet met 'onbetrouwbare' Rutte in kabinet - NU.nl

PvdA-leider Attje Kuiken wil niet met Mark Rutte regeren. Ze noemt de demissionair premier "onbetrouwbaar" en "uitgeregeerd". Kuiken hield in het midden of een toekomstige samenwerking met de VVD ook uitgesloten is.

De politicus wil zich eerst richten op het referendum waarin de leden praten over samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks in de Tweede Kamer.

Partijleiders Kuiken en Jesse Klaver (GroenLinks) hebben al gezegd dat ze voorstander zijn voor een gezamenlijke lijst. Nu is het de vraag of de leden dit ook willen. In de Eerste Kamer vormen de twee partijen al een gezamenlijke fractie. Op Europees niveau lukte dat niet.

Bij de vorige formatie wilden GroenLinks en PvdA alleen gezamenlijk de regering in. Toen zeiden ze wel met Rutte te willen regeren. Kuiken is nu dus van mening veranderd. Hoe GroenLinks-leider Klaver daar nu over denkt, is onbekend. Hij wilde desgevraagd nog niet ingaan op een mogelijke samenwerking met Rutte.

BBB-leider Caroline van der Plas zei donderdag desgevraagd dat ze nog steeds weigert om deel te nemen aan een kabinet met Rutte als premier.

Vanwege de grote verkiezingswinst van BBB bij de Provinciale Staten is er een kans dat een volgend kabinet niet zonder BBB tot stand kan komen.

Van der Plas wil wel met VVD praten als die partij een andere premierskandidaat aandraagt. Ook vindt ze het geen probleem om Rutte als minister in het kabinet te hebben, mocht BBB zelf de premier leveren. "Minister van Onderwijs, bijvoorbeeld. Dan is er ook gelijk een opvolger voor minister Dennis Wiersma."

Adblock test (Why?)


PvdA-leider Kuiken wil dit keer niet met 'onbetrouwbare' Rutte in kabinet - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...