Rechercher dans ce blog

Sabtu, 01 Juli 2023

SP-Kamerlid Renske Leijten verlaat na zeventien jaar Tweede Kamer - NRC

Politiek Leijten speelde onder meer een sleutelrol bij het blootleggen van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag.
Wat Leijten nu precies gaat doen, is niet bekendgemaakt, maar ze zegt wel actief te blijven voor de SP. Foto Robin Utrecht/ANP

SP-Kamerlid Renske Leijten verlaat volgende week na zeventien jaar de Tweede Kamer. Dat meldt haar partij zaterdag. Leijten vindt het „tijd om uit de Haagse bubbel te stappen en me op een andere manier bezig te houden met onze democratie”.

Leijten speelde een sleutelrol bij het blootleggen van het schandaal rond de Toeslagenaffaire. Samen met Pieter Omtzigt streed ze jarenlang voor de compensatie voor gedupeerde ouders. Leijten zegt dat ze met trots terugkijkt op haar periode als Kamerlid, maar dat de democratie voor haar niet meer in de Tweede Kamer of in politiek Den Haag ligt. Wat ze nu precies gaat doen, is niet bekendgemaakt, maar ze zegt wel actief te blijven voor de SP. „Het is tijd om de echte samenleving weer op te zoeken en daar mensen te gaan organiseren.”

Partijleider Lilian Marijnissen beschrijft Leijten als „precies dat waar het in politiek Den Haag veelal aan ontbreekt. Een echte stem van de mensen, altijd betrokken en bevlogen en voor iedereen benaderbaar.” Dinsdag 4 juli neemt Leijten officieel afscheid van de Tweede Kamer. Een dag later wordt Nicole Temmink geïnstalleerd als Kamerlid.

Adblock test (Why?)


SP-Kamerlid Renske Leijten verlaat na zeventien jaar Tweede Kamer - NRC
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...