Rechercher dans ce blog

Senin, 10 Juli 2023

Wopke Hoekstra niet meer beschikbaar als lijsttrekker CDA - NU.nl


Wopke Hoekstra stelt zich niet beschikbaar voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Hij zegt het besluit al langer geleden te hebben genomen.

Hoekstra vindt het ook niet voor de hand liggen dat zijn naam op de kieslijst voor de Tweede Kamer komt te staan.

Hoekstra voelt zicht "meer een bestuurder dan een beroepspoliticus", zegt hij in een interview met De Telegraaf.

Dat is een herhaling van wat de CDA'er drie jaar geleden zei. Toen werd een klemmend beroep op hem gedaan om de partij te leiden nadat Hugo de Jonge die baan had neergelegd. Maar Hoekstra weigerde aanvankelijk.

"Ik ben zelf - en daar zit ook veel intuïtie bij - tot de afweging gekomen dat ik niet voor het partijleiderschap beschikbaar moet zijn. Je moet dicht bij jezelf blijven", zei Hoekstra destijds in een interview met NU.nl.

Hetzelfde argument speelt nu weer om te bedanken voor het partijleiderschap, zegt Hoekstra. "In de kern ben ik niet veranderd."

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de val van het kabinet.

'De kritiek was soms ook terecht'

Hoekstra laat weten dat de kritiek die hij binnen de partij kreeg geen rol heeft gespeeld bij zijn besluit. "Geen sprake van. Je krijgt altijd kritiek als partijleider", zegt de politicus. "En eerlijk is eerlijk, in een aantal gevallen was die ook terecht."

"Tegelijkertijd moet je je daar ook niet gek door laten maken. Het klemmende beroep om lijsttrekker te worden ligt er nu niet. Er zijn allerlei jonge talenten die het ook kunnen. Het is ook niet dat de partij nu leiderloos is, zoals een paar jaar geleden. Maar je moet ook je eigen afweging maken, ook met mijn vrouw Liselot."

Hoekstra wil zijn demissionaire ministerschap afmaken. Over wat daarna komt, wil hij niets zeggen. "Dat is niet voor nu."

Krijg een melding bij nieuws over de kabinetsval

Adblock test (Why?)


Wopke Hoekstra niet meer beschikbaar als lijsttrekker CDA - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...