Rechercher dans ce blog

Sabtu, 19 Agustus 2023

Berging Fremantle Highway begonnen: auto's eerst door mobiele wasstraat aan boord vrachtschip - de Volkskrant

 De eerste drie auto's worden, nadat ze gewassen, zijn uit de Fremantle Highway gereden. Beeld Harry Cock / de Volkskrant
De eerste drie auto's worden, nadat ze gewassen, zijn uit de Fremantle Highway gereden.Beeld Harry Cock / de Volkskrant

Het wassen van de auto’s gebeurt aan boord uit milieuoverwegingen, melden bergers Boskalis en Multraship. Zo kunnen de bergers het waswater opvangen en afvoeren, aldus de bergingsbedrijven. Nadat de auto’s door de mobiele wasstraat zijn gekomen, gaan ze naar een speciaal afgeschermd terrein in de haven. Vanaf dat moment is het aan de eigenaar van de lading en de inspecteurs om te bepalen wat er met de auto’s gebeurt, aldus de zegsman.

Boskalis en Multraship verwachten dat de operatie ruim een week zal duren. In die periode willen zij alle auto’s van de onderste vier dekken van boord halen. Eerder werd duidelijk dat zo’n duizend voertuigen op deze dekken op het oog nog in goede staat zijn. De bovenste dekken zijn zwaar beschadigd en veel auto’s die daar waren geparkeerd, zijn versmolten met de dekken.

De oorzaak van de brand is nog altijd niet duidelijk. Boskalis en Multraship willen daar als bergingsbedrijven ook geen uitspraken over doen, laat de woordvoerder weten.

De brand op het vrachtschip brak in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli uit. Daarbij vielen een dode en meerdere gewonden. Aan boord waren in totaal 23 mensen, 22 van hen hadden de Indiase nationaliteit. Het schip vervoerde 3.784 auto’s, waarvan bijna 500 elektrische.

Adblock test (Why?)


Berging Fremantle Highway begonnen: auto's eerst door mobiele wasstraat aan boord vrachtschip - de Volkskrant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...