Rechercher dans ce blog

Rabu, 23 Agustus 2023

Getir vertrekt uit zes Nederlandse steden en sluit vijf Amsterdamse magazijnen - NRC

Flitsbezorger In zes Nederlandse steden krijgt Getir minder bestellingen dan gehoopt, in Amsterdam speelt een conflict met de gemeente over bestemmingsplannen.
Medewerkers van Getir in Amsterdam.
Medewerkers van Getir in Amsterdam. Foto Olivier Middendorp

Flitsbezorger Getir stopt in Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden en Tilburg en sluit vijf magazijnen in Amsterdam. Dat bevestigt het bedrijf woensdag tegenover NRC na berichtgeving van Het Parool. Het aantal bestellingen valt in de zes steden tegen.

Tijdens de coronapandemie verschenen in allerlei steden de ‘dark stores’ van flitsbezorgers, die beloven boodschappen in korte tijd aan de deur te bezorgen. Investeerders staken miljarden in de bedrijven in de hoop marktleider te worden, maar met de gestegen rente keerden de durfkapitalisten zich van hen af en droogde de geldstroom grotendeels op. Concurrent Gorillas voegde zich bij Getir, Zapp vertrok helemaal uit Nederland. Dinsdag kondigde Getir het ontslag van 2.500 werknemers aan, ruim 10 procent van het totaal in alle vijf landen waar het actief is.

In Amsterdam zouden zo’n vijftien magazijnen overblijven. De vijf sluitingen in de hoofdstad hebben volgens Het Parool te maken met een discussie tussen Getir en de gemeente Amsterdam, die overlast van de magazijnen in woonwijken wil tegengaan. Verder blijft Getir nog bezorgen in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, en Utrecht.

Lees ook Grote ontslagronde Getir: 2.500 banen geschrapt

Adblock test (Why?)


Getir vertrekt uit zes Nederlandse steden en sluit vijf Amsterdamse magazijnen - NRC
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...