Rechercher dans ce blog

Senin, 11 September 2023

Ondanks felle kritiek komt PvdD-bestuur donderdag met nieuwe lijsttrekker - RTL Boulevard

Het bestuur spreekt van 'integriteitsschendingen'. Volgens Ouwehand wil het bestuur haar echter opzijzetten vanwege felle kritiek die zij vrijdag in een brief uitte op de houding van het bestuur. Tegen dat bestuur hangt inmiddels een motie van wantrouwen in de lucht.

In de politieke top van de partij hoopt men dat de situatie snel overwaait. Dat zou alleen kunnen zonder het huidige bestuur, is de teneur. Het team rond Ouwehand hoopt dan ook dat het bestuur het congres niet afwacht, maar eerder zelf opstapt.

'Gewoon een conceptlijst'

Het bestuur wil daar vooralsnog niet aan. Volgens partijvoorzitter Ruud van der Velden is het bestuur 'gewoon voornemens' komende donderdag met een conceptlijst te komen. Dan wordt dus ook duidelijk wie het bestuur nu als lijsttrekker wil.

Kamerlid Christine Teunissen, die eerder tijdelijk het partijleiderschap van Ouwehand overnam, steunt haar partijgenoot en heeft al laten weten niet beschikbaar te zijn als kandidaat.

Veel steun

Ouwehand krijgt op sociale media veel steun van leden en van verschillende afdelingen en Provinciale Statenfracties. Gisteren schaarde de Friese Statenfractie van de PvdD zich achter de partijleider. Dat deden eerder onder meer Noord-Brabant, Drenthe, Gelderland, Noord-Holland en Zeeland al. 

Ook jongerentak Pink steunt de partijleider, en wil 'dat het bestuur zo snel mogelijk opstapt'. 

Op een partijcongres op 24 september stemmen de leden over de nieuwe lijsttrekker én wordt een motie van wantrouwen verwacht tegen het bestuur. Of deze al in de maak is, is onbekend. Leden die kritiek uitten op het bestuur, zeggen desgevraagd de ontwikkelingen eerst te willen afwachten.

Uiterst kritische brief

Het bestuur en Ouwehand botsen al langer over de ontwikkeling van de partij. In haar brief van vrijdag liet de partijleider zich uiterst kritisch uit over de houding van het bestuur, dat de Partij voor de Dieren een kleine getuigenispartij zou willen houden.

Intussen bestuurt de partij al in enkele gemeenten, en staat zij op winst in de peilingen. Ouwehand vindt dat de partij moet professionaliseren.

Adblock test (Why?)


Ondanks felle kritiek komt PvdD-bestuur donderdag met nieuwe lijsttrekker - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...