Rechercher dans ce blog

Selasa, 17 Oktober 2023

Failliet Vacansoleil wordt opgekocht door Franse eigenaar Center Parcs - NU.nl

Vacansoleil verdwijnt na het faillissement in september in Franse handen. Het online reisbureau maeva neemt Vacansoleil over. Maeva is net als Center Parcs eigendom van de Pierre & Vacances-Center Parcs Group.

Vacansoleil ging in september failliet door schulden uit het verleden. Na de uitbraak van de coronapandemie zakte de verkoop van campingvakanties in en moest de onderneming extra financiering aantrekken. Door de opgelopen rente waren die schulden onhoudbaar geworden.

Na het faillissement keken de curatoren van Vacansoleil of het bedrijf (gedeeltelijk) te verkopen was aan een andere eigenaar. Daarbij is maeva als winnaar uit de bus gekomen. Het Franse reisbureau neemt het merk Vacansoleil en de website over. Via maeva boeken honderdduizenden Europeanen jaarlijks een kampeervakantie. Er zijn ook 44 campings aan dit merk verbonden.

Maar 8 tot 10 van de ongeveer 150 medewerkers van Vacansoleil gaan mee naar het Franse bedrijf. Volgens Maeva worden dat de kwartiermakers van het nieuwe Vacansoleil. De organisatie en panden van Vacansoleil worden niet overgenomen.

Curator Ben Arends heeft het personeel ingelicht dat een complete herstart van het hele bedrijf niet mogelijk was, zegt hij in een verklaring. "Deze uitkomst is het zinvolste dat we voor Vacansoleil konden realiseren. Vacansoleil krijgt in ieder geval echt een nieuwe kans."

Maeva-directeur Nicolas Beaurain zegt dat zijn organisatie met de overname kan bijdragen aan de dynamiek van de campingsector. "We zijn blij dat we dit sterke merk met meer dan vijftig jaar ervaring in de Europese kampeermarkt kunnen behouden."

Lees meer over:

Toerisme Economie

Adblock test (Why?)


Failliet Vacansoleil wordt opgekocht door Franse eigenaar Center Parcs - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...