Rechercher dans ce blog

Jumat, 27 Oktober 2023

MediaMarkt wil acht winkels overnemen van failliet BCC - NU.nl

Een deel van de failliete elektronicaketen BCC komt waarschijnlijk in handen van MediaMarkt. Het concern wil acht van de in totaal bijna zestig BCC-winkels overnemen, meldt toezichthouder ACM.

Het gaat om winkels in Barendrecht, Beek, Beverwijk, Delft, Hilversum, Nijmegen, Zoeterwoude en de Amsterdamse vestiging aan het Gelderlandplein. Welk bedrag MediaMarkt hiervoor wil betalen, is niet duidelijk. Ook is nog niet bekend wat er gebeurt met de overige bedrijfsonderdelen, zoals het merendeel van de winkels.

BCC ging enkele weken geleden failliet door de combinatie van teruglopende verkopen en oplopende kosten. Door de hoge inflatie zijn consumenten voorzichtiger met grote uitgaven, terwijl de keten te maken kreeg met hogere kosten voor bijvoorbeeld energie en transport.

De keten wilde de winkels openhouden, maar moest ze toch sluiten omdat de veiligheid van personeel in het geding was. Onder meer tijdens de opheffingsuitverkoop ontstond een grimmige sfeer.

Adblock test (Why?)


MediaMarkt wil acht winkels overnemen van failliet BCC - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...