Rechercher dans ce blog

Jumat, 10 November 2023

AOW-leeftijd blijft in 2029 gelijk door iets lagere levensverwachting - NU.nl

De AOW-leeftijd blijft in 2029 ongewijzigd, schrijft minister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer. Net als in het jaar ervoor krijgen mensen AOW vanaf 67 jaar en 3 maanden.

De leeftijd waarop de ouderdomsuitkering ingaat, hangt samen met de levensverwachting. Deze is niet opgelopen, doordat er de afgelopen jaren meer mensen zijn overleden dan van tevoren werd verwacht. Daardoor loopt de AOW-gerechtigde leeftijd ook niet op.

De oversterfte is te wijten aan de coronapandemie. De afgelopen jaren overleden er naar schatting 10 procent meer mensen dan wanneer er geen coronapandemie zou zijn geweest.

Ook dit jaar zijn er 6 procent meer mensen overleden dan verwacht. Hoewel de levensverwachting herstellende is, ligt hij nog altijd lager dan voor de pandemie.

Wie 65 jaar oud is in 2029 heeft volgens schattingen van statistiekbureau CBS gemiddeld nog bijna 21 jaar te leven.

Pensioenfondsen krijgen meer tijd voor overgang nieuw stelsel

Het kabinet besliste vrijdag ook dat pensioenfondsen iets langer de tijd krijgen om over te stappen op het nieuwe pensioenstelsel.

Medio dit jaar is een nieuw stelsel ingevoerd en fondsen kregen aanvankelijk tot 1 januari 2027 om zich hieraan aan te passen. Die overgangsperiode is met een jaar verlengd.

Lees meer over:

AOW-leeftijd levensverwachting Pensioenen

Adblock test (Why?)


AOW-leeftijd blijft in 2029 gelijk door iets lagere levensverwachting - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...