Rechercher dans ce blog

Rabu, 29 November 2023

ASR sluit grote miljoenendeal over vergoeding voor klanten met woekerpolis - NU.nl

ASR trekt honderden miljoenen euro's uit voor het vergoeden van klanten met een woekerpolis. Daarover heeft de verzekeraar een overeenkomst gesloten met verschillende claimorganisaties.

Consumentenclaim, Woekerpolis.nl, Woekerpolisproces, Wakkerpolis en de Consumentenbond hebben ASR beloofd om al hun claimprocedures tegen de onderneming stop te zetten.

Met de deal met de claimorganisaties is circa 250 miljoen euro gemoeid. Daarnaast zet ASR nog 50 miljoen euro opzij voor schrijnende gevallen en voor klanten die niet zijn aangesloten bij de organisaties en die niet eerder een vergoeding hebben gehad.

Afgelopen september oordeelde de rechter dat verzekeraars, waaronder ASR, te lang te onduidelijk zijn geweest over de kosten van woekerpolissen. Verzekeraars beloofden hun klanten met zulke beleggingsverzekeringen mooie rendementen.

Maar de woekerpolissen kenden verborgen kosten. In sommige gevallen liepen de bijkomende kosten op als de resultaten op de beurs tegenvielen. Daardoor kregen klanten een dubbele tegenvaller en hielden ze soms minder over dan hun ingelegde geld. Klanten procederen al jaren om compensatie af te dwingen.

Lees meer over:

woekerpolis asr Economie

Adblock test (Why?)


ASR sluit grote miljoenendeal over vergoeding voor klanten met woekerpolis - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...