Rechercher dans ce blog

Jumat, 24 November 2023

Yesilgöz houdt vol: VVD niet in kabinet, 'kiezer geeft aan dat het anders moet' - NU.nl

VVD-leider Dilan Yesilgöz blijft bij het standpunt dat haar partij niet in een nieuw kabinet zal stappen. Ze reageert daarmee op kritiek die ze kreeg vanuit haar eigen partij en van andere partijen.

Voordat de verkenner voor de formatie was aangewezen, zei Yesilgöz vrijdagochtend al dat de VVD niet gaat meeregeren. Wel zou de partij een centrumrechts kabinet gedoogsteun willen geven.

De opmerking van Yesilgöz kwam haar op verbaasde en chagrijnige reacties van andere partijen te staan. PVV-leider Geert Wilders, BBB'er Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt van NSC waren niet te spreken over de verrassende wending.

Yesilgöz sprak vrijdagavond in het programma Nieuwsuur tegen dat ze "politieke spelletjes" speelt. Ze vindt niet dat zij haar kiezers in de steek laat. "Er is een verschil tussen verantwoordelijkheid nemen en meedoen in een kabinet", zei de VVD-leider.

Yesilgöz benadrukte dat "de kiezer heeft aangegeven dat het anders moet gaan dan voorheen". Daarom moet de VVD nu "een pas op de plaats" maken.

De VVD leverde de afgelopen verkiezingen tien zetels in ten opzichte van twee jaar geleden. Daarmee is de partij na dertien jaar niet meer de grootste. Dat is nu de PVV, die 37 zetels behaalde.

Beeld uit video: Lijsttrekkers begrijpen keuze Yesilgöz niet: 'Bijzondere move'1:21
Afspelen knop

Lijsttrekkers begrijpen keuze Yesilgöz niet: 'Bijzondere move'

Lees meer over:

VVD PVV Geert Wilders Politiek Dilan Yesilgöz Formatie 2023

Adblock test (Why?)


Yesilgöz houdt vol: VVD niet in kabinet, 'kiezer geeft aan dat het anders moet' - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...