Rechercher dans ce blog

Minggu, 24 Desember 2023

Maersk gaat routes door Rode Zee en Suezkanaal heropenen - NU.nl

Maersk treft voorbereidingen om weer via de Rode Zee en het Suezkanaal te varen. Vanwege aanvallen op vrachtschepen door Jemenitische Houthi-rebellen besloot de containervervoerder eerder deze maand de Rode Zee te mijden.

Maersk noemt de vorming van de Rode Zee-coalitie de aanleiding voor het besluit. Dat samenwerkingsverband tussen ruim twintig landen is afgelopen week door de Verenigde Staten in het leven geroepen om schepen in de Rode Zee te beschermen.

De afgelopen tijd zijn meerdere schepen er aangevallen, waaronder twee van Maersk. Volgens het bedrijf is daardoor het scheepsverkeer op vijftien routes tussen Azië en Europa en de Amerikaanse oostkust en het Midden-Oosten in de problemen gekomen.

De Rode Zee ligt op een belangrijke route voor de scheepvaart tussen Azië en Europa. Via deze zee tussen Noord-Afrika en het Arabisch Schiereiland kunnen schepen het Suezkanaal bereiken.

Maersk kon zondag nog niet zeggen wanneer er weer via de genoemde routes gevaren wordt. Dat moet de komende dagen duidelijk worden. Mocht de veiligheid van het scheepsverkeer ondanks de Rode Zee-coalitie weer in het geding komen, dan zal Maersk opnieuw zijn schepen omleiden.

Beeld uit video: Zo ontlopen schepen de Houthi-rebellen bij Jemen1:51
Afspelen knop

Zo ontlopen schepen de Houthi-rebellen bij Jemen

Lees meer over:

Maersk Economie

Adblock test (Why?)


Maersk gaat routes door Rode Zee en Suezkanaal heropenen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...