Rechercher dans ce blog

Sabtu, 23 Desember 2023

Must read: 2023 was een bijzonder beursjaar - IEXProfs

Geopolitiek schaken met zeldzame aardmetalen
Omdat zeldzame aardmetalen de nieuwe olie zijn van de economie heeft China als dominante leverancier van deze metalen een sterke troef in handen in de geopolitieke strijd met het Westen, betoogt Edin Mujagic.

Wat komt er na de rentepiek?
Schroders vroeg enkele van zijn topanalisten wat er gaat gebeuren als centrale banken volgend jaar de rente verlagen. Conclusie: het is positief voor aandelen en obligaties, zolang de oorzaak ligt bij lagere inflatie en niet bij een harde landing. Lees het verhaal

Grafiek van Daalder: Het grote rendementsoverzicht van 2023
Beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock behandelt elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week, de laatste van het jaar: De winnaars (veel) en verliezers (weinig) van 2023.

Ongelooflijke cijfers over 2023
Morningstar vangt het jaar 2023 in een overzicht van 9 cijfers. Van sommige zal het u duizelen, andere zijn te bizar voor woorden, maar allemaal zeggen ze iets bijzonders over het voorbije jaar.
Hier zijn nog zes opmerkelijke grafieken over 2023.

Wat betreft de AEX

Nasdaq is een risicovolle beurs
Column Ben Carlson: "I am more confident in the idea that investors in the Nasdaq 100 will experience higher highs and lower lows than the overall stock market when it comes to returns because of the concentration and types of stocks the index holds."

Winstrecessie op komst
Dat is natuurlijk niet goed voor aandelen.

Onverwachte crises zijn normaal
Stephen Roach voor Project Syndicate: "It is time to stop viewing crises as exceptional events and admit how frequently shocks actually occur. The task of forecasters and policymakers is not to predict the next catastrophe but to sharpen their focus on resilience – what it takes to stay the course with politically mandated policies while minimizing the inevitable dislocations."

Houd vooral vast aan obligaties

Beleg vooral voorzichtig!
De wereld draait steeds sneller en wordt steeds volatieler. Voorzichtig beleggen op lange termijn is het parool van Sam Desimpel, Managing Director van Top Tier Access, die zijn gedachten met Belegger.nl deelt.

ING kondigt verscherping klimaatstrategie aan na klimaattop Dubai
ING wil per 2040 volledig stoppen met het financieren van de olie- en gaswinning. Dat kondigde topman Steven van Rijswijk aan tegenover persbureau Reuters. De ING-CEO was één van de 82.000 aanwezigen op de klimaattop in Dubai eerder deze maand. Het akkoord dat daar werd gesloten zou leidend zijn voor de koers van de bank die het de komende jaren vaart.

Nederlandse woningnood door slecht beleid, niet door vluchtelingen
Nederland heeft een huisvestingscrisis, maar die is de schuld van de overheid die huisvesting niet beschermt. Het is niet te wijten aan asielzoekers. Dat heeft Balakrishnan Rajagopal, speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor geschikte huisvesting, vandaag gezegd aan het einde van zijn bezoek aan Nederland. RTL Z bericht.

Een nieuwe mijlpaal voor ASML

Adblock test (Why?)


Must read: 2023 was een bijzonder beursjaar - IEXProfs
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...