Rechercher dans ce blog

Rabu, 03 Januari 2024

Betrokkenen spreken elkaar tegen na dodelijke vliegtuigbotsing in Tokio - NU.nl

Het Japanse passagierstoestel dat dinsdag in botsing kwam met een vliegtuig van de kustwacht had toestemming om te landen. Dat blijkt uit vrijgegeven instructies uit de verkeerstoren. De piloot van het kustwachttoestel moest wegblijven, maar beweert dat hij mocht opstijgen.

De twee vliegtuigen kwamen met elkaar in botsing op de drukke luchthaven Haneda. Alle 379 passagiers en bemanningsleden van het passagiersvliegtuig van Japan Airlines overleefden de crash. Vijf van de zes inzittenden van het kustwachtvliegtuig kwamen om het leven. De gezagvoerder van dat toestel raakte ernstig gewond.

Een functionaris van de kustwacht heeft verklaard dat de piloot van het kustwachtvliegtuig meende dat hij mocht opstijgen. Tegelijkertijd gaf die functionaris toe dat die 'toestemming' niet blijkt uit de vrijgegeven instructies vanuit de verkeerstoren.

De Japanse autoriteiten hebben inmiddels een onderzoek naar het incident ingesteld. Onderzoekers gaan in gesprek met de piloten van beide toestellen. De zwarte doos van het kustwachttoestel is inmiddels geborgen. Daar staat mogelijk informatie op die kan worden gebruikt om de oorzaak van de botsing op te helderen.

Beeld uit video: Hoe veiligheidstests 379 passagiers redden bij Japanse vliegtuigramp2:21
Afspelen knop

Hoe veiligheidstests 379 passagiers redden bij Japanse vliegtuigramp

Lees meer over:

Japan Buitenland Luchtvaart

Adblock test (Why?)


Betrokkenen spreken elkaar tegen na dodelijke vliegtuigbotsing in Tokio - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...