Rechercher dans ce blog

Senin, 08 Januari 2024

Gesteggel tussen Jumbo, Coca-Cola en Haribo zorgt voor lege schappen - NU.nl

Bij Jumbo is een aantal producten van snoepjesfabrikant Haribo niet verkrijgbaar. Ook van Coca-Cola is er minder beschikbaar. Dat bevestigt een woordvoerder van de supermarktketen maandag na berichtgeving van vakblad Distrifood.

Hierdoor zijn er in de winkels op diverse plekken lege schappen. De oorzaak hiervan is dat de supermarktketen het met de twee fabrikanten niet eens kan worden over de prijzen.

"Vanzelfsprekend is dit vervelend voor onze klanten en bieden wij hun goede alternatieven aan", zegt een woordvoerder van Jumbo.

Op de website zijn veel producten van Haribo, zoals de dropmix, colaflesjes en perziksnoepjes, eveneens niet meer te krijgen. Ook sommige artikelen van Coca-Cola zijn online niet te bestellen. Wanneer de problemen zijn opgelost, is nog onduidelijk.

Supers en fabrikanten ruziën wel vaker

De laatste tijd zijn supermarkten en fabrikanten vaker met elkaar in conflict over prijzen. Zo waren de afgelopen jaren bij Jumbo enige tijd niet of nauwelijks producten van Mars, Kellogg's en Nestlé verkrijgbaar. Nestlé ruziede ook met Albert Heijn.

De fabrikanten zeiden dat ze te maken hadden met grote kostenstijgingen, bijvoorbeeld voor energie en het inkopen van basisvoedsel zoals suiker en cacao. Zij willen deze kosten doorberekenen aan de supermarkten, maar die gaan nogal eens dwarsliggen.

De supers vinden sommige verhogingen onacceptabel, omdat dit betekent dat ze de prijzen voor hun klanten ook moeten verhogen en dat willen ze niet. Ze besluiten daarom tijdelijk geen producten van de fabrikanten te verkopen om ze zo onder druk te zetten.

Jumbo kondigde vorige week aan dat het de prijzen van een aantal producten dit jaar wil verlagen. Mogelijk dat dit meespeelt bij het nieuwe conflict tussen de supermarktketen en de twee fabrikanten. Hoeveel artikelen in prijs omlaaggaan en hoe groot die verlagingen zijn, meldt het bedrijf niet.

Lees meer over:

Economie

Adblock test (Why?)


Gesteggel tussen Jumbo, Coca-Cola en Haribo zorgt voor lege schappen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...