Rechercher dans ce blog

Selasa, 23 Januari 2024

Kamer steekt 40 miljoen in oplossen 'flessenhals' spoor Meppel - NU.nl

De Tweede Kamer maakt in totaal 40 miljoen euro vrij voor aanpassingen aan het spoor bij Meppel. Er zijn vaak storingen op dat traject, terwijl alle treinen van en naar het noorden daar langs moeten.

Gemiddeld heeft het traject richting Meppel negen uur per week last van storingen.

In eerste instantie stelden de ChristenUnie, GroenLinks-PvdA en het CDA voor om 40 miljoen extra vrij te maken voor de spoorproblemen bij Meppel. Nu krijgt het voorstel ook steun van NSC, VVD, BBB, D66 en JA21.

Van het geld moeten onder meer een extra perron en extra wissels worden betaald. Eerder was er al 35 miljoen euro vrijgemaakt. Daar komt deze 40 miljoen bovenop.

Meerdere partijen vinden dat er te weinig in de infrastructuur in het noorden wordt geïnvesteerd. Ook de provincies zelf dringen al langer aan op meer geld voor wegen en openbaar vervoer.

Het kabinet verdedigde eerder hogere uitgaven voor infrastructuur in de Randstad, omdat daar de komende jaren de meeste woningen worden gebouwd.

De Tweede Kamer debatteert dinsdag en donderdag verder over de begroting van het ministerie van Infrastructuur.

Adblock test (Why?)


Kamer steekt 40 miljoen in oplossen 'flessenhals' spoor Meppel - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...