Rechercher dans ce blog

Senin, 22 Januari 2024

Stroomstoring legt treinverkeer rond Utrecht plat | Binnenland - NU.nl

Door een stroomstoring rijden er geen treinen rond Utrecht. Hoelang de problemen gaan duren, is "lastig te zeggen", zegt een ProRail-woordvoerder. "Het kan ineens verholpen zijn, maar het kan ook nog even duren."

Door een korte stroomstoring bij Abcoude rijden op verschillende trajecten, zoals Den Bosch-Utrecht en Amsterdam-Utrecht, geen treinen.

De NS gaat in ieder geval op het traject Amsterdam-Utrecht géén bussen inzetten. "Omdat het om te veel reizigers gaat." Er passen volgens de woordvoerder zo'n duizend mensen in een intercity tegenover zo'n vijftig in een bus.

Ook op het traject Schiphol-Utrecht rijden geen treinen. Tussen Utrecht en Arnhem rijden minder treinen.

Daarnaast zijn op verschillende plekken treinen gestrand. Hoeveel treinen stilstaan en hoeveel reizigers vastzitten, kan een ProRail-woordvoerder niet zeggen. Er wordt volgens een NS-woordvoerder geprobeerd de gestrande treinen op stations aan te laten komen.

'Verstoringen tot laat in de avond'

De stroomstoring is al verholpen, maar de storingen in seinen en wissels nog niet. Daarom is het onveilig om treinen te laten rijden. ProRail weet nog niet hoelang dit duurt.

Zowel de NS als ProRail verwacht dat de effecten op het spoor van langere duur zijn. "Dit kan in de loop van de avond echt nog wel verstoring geven", zegt de NS-woordvoerder.

"Omdat er normaal veel treinverkeer is, is het opstarten een logistieke puzzel", legt de woordvoerder van ProRail uit. "Reizigers zullen dan rekening moeten houden met vertraging en volle treinen."

De NS-woordvoerder raadt mensen aan vlak voor vertrek de reisplanner te checken. "Houd er dus rekening mee dat er momenteel geen treinen rijden tussen Utrecht en Amsterdam."

Lees meer over:

Openbaar vervoer Utrecht Binnenland

Adblock test (Why?)


Stroomstoring legt treinverkeer rond Utrecht plat | Binnenland - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...