Rechercher dans ce blog

Selasa, 09 Januari 2024

Vuurwerkschade halveert bijna: 8 miljoen euro schade aan huizen en auto's - NU.nl

Verzekeraars schatten dat tijdens de jaarwisseling voor 8 miljoen euro schade is aangericht aan woningen en auto's. Dat is bijna een halvering ten opzichte van een jaar eerder en het op een na laagste schadebedrag in de afgelopen vijftien jaar.

Rond de jaarwisseling van 2022/2023 was de vuurwerkschade nog 15,5 miljoen euro. Nu is die met 8 miljoen euro dus veel lager. Alleen rond de jaarwisseling van 2020/2021, de eerste jaarwisseling in de coronapandemie, was er minder schade. Toen was er sprake van een vuurwerkverbod en coronalockdowns. Voor de coronapandemie was de vuurwerkschade jaarlijks vaak hoger dan 10 miljoen euro.

Volgens verzekeraars is de daling mede het gevolg van lokale vuurwerkverboden of vuurwerkvrije zones. In zestien gemeenten gold rond de jaarwisseling een vuurwerkverbod. In Tilburg, Arnhem, Amersfoort en Eindhoven was dat dit keer voor het eerst.

"Ook heeft het slechte weer waarschijnlijk een positief effect gehad", denkt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. "We zien daarmee de daling van particuliere schades rond Oud en Nieuw doorzetten.

Rond de afgelopen jaarwisseling waren er ook minder brandmeldingen. Stichting Salvage, eerstehulpdienst bij brand van verzekeraars, rukte tijdens Oudejaarsnacht in totaal 88 keer uit. Een jaar eerder gebeurde dat nog 105 keer.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoond Wij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Jaarwisseling Economie

Adblock test (Why?)


Vuurwerkschade halveert bijna: 8 miljoen euro schade aan huizen en auto's - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...