Rechercher dans ce blog

Kamis, 01 Februari 2024

Verkoop van Intertoys gaat niet door, geïnteresseerde partij haakt op laatste moment af - de Volkskrant

Bij Mirage leidt de stukgelopen verkoop vermoedelijk niet tot acute problemen. Over 2022, het laatste afgesloten boekjaar, boekte Intertoys nog een winst van bijna 12 miljoen euro, voor aftrek van onder meer belastingen. Hoewel de onbekende geïnteresseerde partij zich ‘vrij onverwacht’ terugtrok, is het ‘niet erg’ is dat de verkoop nog even op zich laat wachten, zegt Stapert in een interview met Het Financieele Dagblad.

Mirage maakte zijn plannen voor de verkoop van Intertoys afgelopen zomer bekend, nadat een beursgang was afgeketst. Toenmalig topman Michiel Witteveen wilde op die manier zijn betrokkenheid bij het concern afbouwen, maar vanwege coronalockdowns, inflatie en gestegen loonkosten bleek een beursgang economisch te onaantrekkelijk. De verkoop van individuele ketens zag Witteman als een goed alternatief.

Omdat de markt op dit moment nog altijd ongunstig is, maakt Mirage voorlopig geen haast met de verkoop van Intertoys, zegt de huidige ceo Stapert. Met de oplopende rente is het volgens hem ‘uitdagend’ om de speelgoedketen te slijten. ‘Het heeft op dit moment geen zin actief te zoeken naar een nieuwe koper voor de winkels’, zegt Stapert.

Intertoys, dat in 1976 werd opgericht, is met ruim tweehonderd vestigingen de grootste speelgoedketen van Nederland. Sinds 2019 maakt het deel uit van Mirage, dat op zijn beurt voortzetting is van de Blokker Holding. Kort daarvoor had Intertoys een faillissement doorgemaakt. Een doorstart met een Portugese investeerder dreigde te mislukken, waarop Witteveen zich over Intertoys ontfermde.

Ondanks het succesvolle jaar van Intertoys schreef Mirage als geheel over 2022 rode cijfers. Het negatief resultaat bedroeg 43 miljoen euro. Volgens Mirage komt dat grotendeels door de moeilijkheden bij dochterbedrijf BCC, dat in september vorig jaar faillissement aanvroeg. Zonder elektronicaketen BCC kwam het resultaat uit op een min van 6 miljoen euro. In 2023 denkt Mirage juist weer een beetje winst gemaakt te hebben.

Adblock test (Why?)


Verkoop van Intertoys gaat niet door, geïnteresseerde partij haakt op laatste moment af - de Volkskrant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...