Rechercher dans ce blog

Jumat, 28 Mei 2021

Inenten waarschijnlijk vertraagd door levereringsproblemen Janssen-vaccin - RTL Nieuws

In maart was De Jonge nog optimistisch: op basis van de toenemende priksnelheid verwachtte hij dat begin juli alle Nederlanders die een coronavaccin willen, minimaal één keer geprikt zouden zijn.

Hij plaatste daarbij wel gelijk de kanttekening dat die voorspelling afhankelijk is van de leveringen door de fabrikanten van de vaccins.

En precies dat blijkt nu inderdaad mis te gaan. Door problemen bij de levering van het Janssen-vaccin, kunnen sommige mensen pas later gevaccineerd worden.

In juni zouden er twee miljoen dosissen van het Janssen-vaccin worden geleverd, maar dat worden er minder, zegt De Jonge. "Ik ga ervan uit dat dat een implicatie zal hebben voor het moment dat je iedereen die eerste prik zult kunnen hebben gegeven", zegt de minister.

Hoeveel dosissen hij precies verwacht, en wanneer wél iedereen een prik kan krijgen, kan De Jonge nog niet zeggen.

Vaccinvoordringers zijn 'eikels' 

Er zijn inmiddels zo'n 8,6 miljoen prikken gezet. Naar verwachting komen daar deze week nog ruim een miljoen prikken bij. Iedereen die in of voor 1975 geboren is, kan momenteel een afspraak maken.

Minister de Jonge reageerde ook op het nieuws over tientallen studenten die hebben voorgedrongen bij de vaccinatie. Hij noemde mensen die dat doen 'eikels'.

De Jonge: "Je bent bewust een prik aan het nemen die eigenlijk voor een ander bedoeld was. Valsspelen kan, maar je bent wel een eikel."

Adblock test (Why?)


Inenten waarschijnlijk vertraagd door levereringsproblemen Janssen-vaccin - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...