Rechercher dans ce blog

Jumat, 28 Mei 2021

VDL bijt zich vast in Neways met openbaar bod - Telegraaf.nl

Het bod van €13 per aandeel in contanten dat VDL gaat uitbrengen op Neways, is een premie van 19,3% in vergeleken met de slotkoers op 29 april 2021. VDL benadrukte in een verklaring de voordelen van het samengaan met Neways.

Vorige week werden de onderhandelingen met Neways nog afgebroken doordat de Raad van Commissarissen bij de elektronicafabrikant het overnamebod weigerde te steunen. Daarbij trok VDL het voorgenomen bod van €13 per aandeel nog in.

VDL stelt verder in een reactie dat toch is besloten om hetzelfde bod door te zetten, omdat nog steeds 70% van de aandeelhouders erachter zou staan. „Je kunt dit zien als een vijandig bod, maar dat is niet zoals wij het zien. Het is nog steeds onze intentie om in goede harmonie de gesprekken te voeren en tot een goed akkoord voor alle partijen te komen.”

Neways en VDL werken al langere tijd samen. Neways maakt onder meer elektronica voor de auto-industrie, printplaten voor machines en defensiematerieel. Daarmee is de elektronicafabrikant in veel dezelfde markten actief als VDL.

Neways werd door de coronacrisis fiks minder waard. Maar nu de vooruitzichten voor autofabrikanten weer beter worden, zou dat snel kunnen veranderen. Financieel topman Paul de Koning van Neways zei onlangs dat een akkoord met het bod van VDL niet in het belang van de aandeelhouders zou zijn.

Adblock test (Why?)


VDL bijt zich vast in Neways met openbaar bod - Telegraaf.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...