Rechercher dans ce blog

Senin, 31 Mei 2021

Landelijk treinverkeer weer opgestart, dinsdag normale dienstregeling - Volkskrant

Gestrande reizigers op Utrecht Centraal. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
Gestrande reizigers op Utrecht Centraal.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Iets voor 14.00 uur legde een storing in het specifieke telefoonsysteem van ProRail, dat gebruikt wordt voor het contact tussen machinisten en de treinverkeersleiding, het treinverkeer in bijna heel Nederland plat. De NS adviseerde reizigers hun reis voorlopig uit te stellen.

Volgens ProRail functioneerden de seinen en wissels door de storing niet meer goed. Er zijn wel back-uptelefoons voor lokale problemen, maar dat systeem was volgens ProRail niet veilig genoeg om landelijk op terug te vallen. De oorzaak van de storing lag volgens ProRail in een computerstoring.

Aan het eind van de middag was de storing handmatig verholpen en werd het treinverkeer weer opgestart. De NS meldt op zijn website dat vertraging nog steeds kan voorkomen, maar dat reizigers niet hoeven te vrezen op een van de stations te stranden. ‘Op een aantal trajecten kunnen reizigers tot halverwege de avond nog hinder ondervinden.’

Eerder meldde ProRail dat het niet zeker is of de oplossing van de storing stabiel genoeg is. Daardoor kan het zijn dat de storing terugkomt, aldus een woordvoerder. De NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Adblock test (Why?)


Landelijk treinverkeer weer opgestart, dinsdag normale dienstregeling - Volkskrant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...