Rechercher dans ce blog

Kamis, 30 September 2021

Vermeend kopstuk in cryptoscam met BN'ers opgepakt - RTL Nieuws

Het gaat om een 29-jarige Amsterdammer, die op 22 september al is gearresteerd. Hij wordt onder andere verdacht van leidinggeven aan een criminele organisatie.

Zijn arrestatie is pas vandaag bekendgemaakt om eventuele handlangers niet te alarmeren. "Het is niet verstandig om aan de grote klok te hangen dat je een van hun mensen te pakken hebt", zegt een woordvoerder van de fiscale opsporingsdienst Fiod. 

Het OM heeft nog enkele verdachten in beeld. Waarom zij nog niet zijn opgepakt, wil de woordvoerder niet zeggen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, legt hij uit. Het kan zijn dat iemand in het buitenland zit en dus buiten bereik van de Nederlandse politie. Een andere reden kan zijn dat hij of zij bewust niet wordt gearresteerd, in de hoop dat de verdachte iets doet wat nog meer bewijs oplevert. 

Horloge en dure auto's

Wel is er voor miljoenen euro's beslag gelegd op panden, dure auto's en horloges, een scooter, cryptovaluta en bankrekeningen in Nederland en in andere landen. Verder zijn er nog huiszoekingen gedaan in Velserbroek en Zweden.

De bende waar de gearresteerde man de leiding aan gaf, opereerde ook op internationaal niveau. Op doortrapte wijze leverde de bende gegevens van nietsvermoedende consumenten aan oplichters die hen vervolgens tientallen of zelfs honderdduizenden euro's afhandig maakten. De verkoop van de gegevens leverde de bende tientallen miljoenen euro's op, aldus de Fiod

De bende verleidde mensen met verzonnen succesverhalen van BN'ers over trucs om te beleggen in crypto's. De BN'ers zoals John de Mol, Jort Kelder en Ali B wisten hier overigens niets vanaf. In de advertenties werd ingespeeld op de angst van mensen om deze buitenkans te missen door te zeggen dat banken snel zouden zorgen dat deze beleggingstruc verboden zou worden. 

Riskante beleggingen

Wie op de advertentie klikte werd daarna gebeld door andere oplichters, die hen vervolgens zogeheten cfd's aansmeerden. Dat is een beleggingsproduct waar het risico op verlies sowieso al erg groot is, waarschuwt toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De aanbieders van de cfd's in de cryptoscam gingen ook nog eens illegaal te werk. Zij speelden onder een hoedje met de tussenpersonen die mensen belden, iets wat niet mag omdat de aanbieder van een cfd er belang bij heeft dat de koper verliest.

Steeds grote verliezen

Als dat gebeurde, belden de tussenpersonen vaak weer, om de consument over te halen om meer te investeren om de verliezen goed te maken. Het geld dat zij verloren, ging naar de malafide aanbieders van deze beleggingsproducten. 

Het geld verdween snel. Op basis van de data die de Fiod bij de invallen in beslag heeft genomen, gaat de opsporingsdienst ervan uit dat er tienduizenden mensen zijn opgelicht met de gegevens die de bende buitmaakte. Op de server van de bende stonden persoonsgegevens van meer dan een miljoen mensen.

Adblock test (Why?)


Vermeend kopstuk in cryptoscam met BN'ers opgepakt - RTL Nieuws
Read More

Coronanieuws: steeds meer valse prik- en testbewijzen - Omroep Brabant

Op de intensive cares in Nederlandse ziekenhuizen is het aantal Covidpatiënten afgelopen etmaal weer iets verder gedaald. Er liggen nu nog 140 mensen met Covid-19, het laagste aantal in meer dan twee maanden. Vergeleken met woensdag gaat het om een afname van 3 patiënten, valt op te maken uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal mensen op de ic's is hiermee voor de negende dag op rij afgenomen. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten juist toe met 3 afgelopen etmaal. Daar liggen nu 316 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Het totaal aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen komt hiermee uit op 456, gelijk aan woensdag.

Adblock test (Why?)


Coronanieuws: steeds meer valse prik- en testbewijzen - Omroep Brabant
Read More

Rabu, 29 September 2021

Ook de WOZ-waarde van woningen heeft recordhoogte bereikt - NU.nl

De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in ons land was op 1 januari van dit jaar 290.000 euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder en de hoogste waarde ooit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

"Wel nam de gemiddelde WOZ-waarde minder hard toe dan in het voorgaande jaar", aldus het CBS. De WOZ-waarde, op basis waarvan lokale belastingen en heffingen worden bepaald, loopt altijd een jaar 'achter' op de waarde van de huizen. Dat komt doordat woningen voor de WOZ in 2021 worden aangeslagen naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar. "Dus 1 januari 2020."

De WOZ-waarde is een stuk lager dan de gemiddelde huizenprijs, omdat die altijd berekend wordt op basis van alle verkochte woningen. In de gemiddelde WOZ-waarde worden ook huurhuizen en niet verkochte koopwoningen meegenomen.

"Wel wordt bij het vaststellen van de WOZ-waardes ook nadrukkelijk gekeken naar de prijsontwikkeling van koopwoningen", licht hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS toe. "Daarnaast verandert de woningvoorraad door nieuwbouw en sloop, wat over het algemeen leidt tot een hogere WOZ-waarde."

Zo gaat de WOZ-waarde in een gemeente bijvoorbeeld omhoog als daar veel nieuwe, duurdere huizen worden gebouwd.

Toename in Amsterdam ver onder landelijk gemiddelde

Gekeken naar de grote steden, ging de WOZ in Rotterdam relatief het meest omhoog, met 11,4 procent. Den Haag noteerde een stijging van 9,2 procent. In Amsterdam was de stijging jarenlang bovengemiddeld, maar dat is niet langer het geval.

"Met een toename van 1,2 procent zit Amsterdam juist ver onder het landelijke gemiddelde", meldt het CBS.

Adblock test (Why?)


Ook de WOZ-waarde van woningen heeft recordhoogte bereikt - NU.nl
Read More

Burgemeester verbiedt demonstraties bij Waku Waku in Utrecht; restaurant nodigt Dijksma uit voor diner - AD.nl

[unable to retrieve full-text content]

Burgemeester verbiedt demonstraties bij Waku Waku in Utrecht; restaurant nodigt Dijksma uit voor diner  AD.nlHele verhaal bekijken via Google Nieuws
Burgemeester verbiedt demonstraties bij Waku Waku in Utrecht; restaurant nodigt Dijksma uit voor diner - AD.nl
Read More

Gesloten restaurant Waku Waku en gemeente Utrecht morgen voor rechter - RTV Utrecht

UTRECHT - Restaurant Waku Waku in Utrecht wil dat de gemeentelijke beslissing om de zaak te sluiten wordt geschorst. Morgenochtend om 10.00 uur dient een kort geding hierover. Het is nog niet bekend wanneer de voorzieningenrechter uitspraak doet. De rechtbank zendt de zitting uit via een livestream.

De eigenaren van het veganistische restaurant aan het Vredenburg weigeren gasten te controleren op een coronatoegangsbewijs omdat ze dit discriminerend vinden. Burgemeester Sharon Dijksma besloot na een aantal waarschuwingen dat de zaak dicht moest. De sloten van het restaurant zijn gisteren vervangen.

De uitbaters van Waku Waku hebben bezwaar gemaakt bij de gemeente en de rechter gevraagd om het besluit van de burgemeester in de tussentijd te schorsen, zodat het restaurant weer open kan.

Waku Waku heeft via crowdfunding al ruim 220.000 euro opgehaald. Maandag- en dinsdagavond verzamelden honderden sympathisanten zich voor het restaurant.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Adblock test (Why?)


Gesloten restaurant Waku Waku en gemeente Utrecht morgen voor rechter - RTV Utrecht
Read More

Op steeds meer plekken café of restaurant in met polsbandje - Telegraaf.nl

In Alkmaar en Breda werd afgelopen weekeinde geëxperimenteerd met polsbandjes. Na controle van de QR-code en het laten zien van een identiteitsbewijs bij een checkpoint in de stad gaf het bandje vervolgens toegang tot de horeca. Andere burgemeesters hadden ook wel oren naar zo’n systeem.

Het kabinet ging woensdag akkoord met een dergelijk systeem, ook omdat zo drukte op straat kan worden voorkomen. Gemeenten en ondernemers moeten er wel voor zorgen dat het ’coronabandje’ niet langer dan 24 uur geldig is en niet van eigenaar kan wisselen.

Hofstad

In Den Haag worden de polsbandjes komend weekeinde in elk geval gebruikt op het Plein, een belangrijk uitgaansgebied in het centrum van de stad. „Hoe we dat precies invullen, wordt besproken met de horeca. Bekostiging vindt plaats uit de door het Rijk toegezegde middelen”, laat de gemeente weten. De bandjes worden verstrekt bij controleposten, waar mensen hun CoronaCheck-app moeten laten zien. De polsbandjes zien er elke dag anders uit.

Ook Roosendaal voert de bandjes in. Die worden in de vijf weekeinden tot 1 november uitgegeven. Daarna bekijkt de gemeente de situatie opnieuw. „De horeca heeft het zwaar gehad in coronatijden, maar nu nog. We hopen met het checkpoint de controledruk voor de horeca in de binnenstad te verlichten. Daarnaast is het voor bezoekers van de binnenstad makkelijker, eenmaal controleren bij het checkpoint en met het bandje kan je alle horeca bezoeken”, meldt burgemeester Han van Midden.

In Oosterhout (Noord-Brabant) krijgen mensen komend weekeinde eveneens een polsbandje bij het uitgaan. „We hopen de controles voor de horecaondernemers hiermee makkelijker te maken”, aldus burgemeester Mark Buijs.

Sinds afgelopen weekend is de veelbesproken QR-code verplicht in onder meer de horeca en de cultuursector. Met de code kunnen bezoekers vanaf 13 jaar oud aantonen dat ze tegen corona zijn gevaccineerd, in de laatste zes maanden corona hebben gehad of maximaal 24 uur geleden negatief zijn getest.

Rechtszaak

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag doet uiterlijk woensdag 6 oktober uitspraak in een kort geding van advocaat Bart Maes tegen de invoering van wat hij noemt de ’apartheidspas’.

Adblock test (Why?)


Op steeds meer plekken café of restaurant in met polsbandje - Telegraaf.nl
Read More

Holland Casino en Nederlandse Loterij krijgen online gokvergunning - AD.nl

[unable to retrieve full-text content]

  1. Holland Casino en Nederlandse Loterij krijgen online gokvergunning  AD.nl
  2. Holland Casino en TOTO krijgen vergunning voor online gokken  NU.nl
  3. Online gokvergunning voor vier Nederlandse en zes buitenlandse partijen  NOS
  4. Het casino in de huiskamer; Janshen-Hahnraths aast op online-goklicentie  De Limburger
  5. Tien partijen mogen legale online gokmarkt op  NU.nl
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Holland Casino en Nederlandse Loterij krijgen online gokvergunning - AD.nl
Read More

Samsung krijgt megaboete om opdrijven prijzen televisies: vecht uitspraak aan - Telegraaf.nl

Volgens de toezichthouder maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf zich tussen 2013 en 2018 schuldig aan de beïnvloeding van de prijzen die winkels voor Samsung-televisies rekenden, waardoor klanten duurder uit waren. Samsung struinde stelselmatig het onlineaanbod van zijn tv’s af en zette webwinkels onder druk om de prijzen te verhogen, en dat mag volgens de ACM niet.

Bij onderzoek stuitte de ACM op ongeoorloofde praktijken van Samsung bij zeven winkeliers die televisies van het merk aanboden in hun webshop. Als de verkoopprijzen lager waren dan Samsung wilde, stuurde het bedrijf de verkopers berichten dat de prijs omhoog moest.

Dit presenteerden medewerkers als advies, maar volgens de marktautoriteit ging het helemaal niet om vrijblijvende boodschappen. Daarnaast greep Samsung ook in als winkeliers klaagden over concurrenten die tv’s van het merk voor minder in de verkoop deden. Uit WhatsApp- en e-mailverkeer maakte de ACM op dat Samsung die bewuste winkeliers vervolgens ook aansprak op te lage prijzen.

Winkeliers moeten zelf hun prijzen bepalen, benadrukt de ACM, maar dat was hier duidelijk niet het geval. „De gedragingen van Samsung verstoorden de concurrentie op detailhandelsniveau en leidden tot hogere prijzen voor consumenten”, verklaart bestuursvoorzitter Martijn Snoep.

Het bedrijf informeerde winkeliers namelijk over en weer, zodat zij wisten dat ze de prijs voor Samsung-tv’s konden verhogen zonder zich uit de markt te prijzen. Door te snelle prijsdalingen van de flatscreens tegen te gaan beschermde Samsung de eigen marges en die van winkeliers.

Samsung laat in een schriftelijke reactie weten teleurgesteld te zijn over het besluit van de ACM en kondigt juridische stappen aan om de boete aan te vechten. Het bedrijf vindt dat zijn Benelux-dochter zich aan alle mededingingsregels heeft gehouden. Een woordvoerder wilde niet verder uitweiden over de zaak.

De ACM kwam op de verboden handelspraktijken door klachten van winkeliers. De toezichthouder heeft besloten de winkeliers die meededen aan de prijsbeïnvloeding niet te beboeten. Samsung stuurde als „spin in het web” de afstemming van de verkoopprijzen namelijk sterk aan, legt een woordvoerster uit. „Maar het laat wel zien dat retailers moeten oppassen, dat ze ook iets kunnen weigeren.” De ACM heeft geen aanwijzingen dat Samsung nog steeds prijsafspraken maakt.

Volgens een woordvoerder van ACM kunnen klanten die mogelijk te veel geld hebben betaald voor een gekochte Samsung-tv in de periode van 2013 en 2018 naar consumentenorgansaties gaan om een zaak voor compensatie te beginnen. „De ACM heeft zelf geen bevoegdheid om dat af te dwingen.”

Adblock test (Why?)


Samsung krijgt megaboete om opdrijven prijzen televisies: vecht uitspraak aan - Telegraaf.nl
Read More

Selasa, 28 September 2021

Nederland kent ongeveer 220.000 werkende armen, SER wil hoger minimumloon - NU.nl

Ongeveer 220.000 werkenden tussen de 20 en 64 jaar in Nederland zijn arm, ondanks hun inkomen uit werk. Dat schrijft de Sociaal-Economische Raad (SER) dinsdag in zijn verkenning Werken zonder Armoede. Om uit die armoede te komen, is volgens de SER een aanpak nodig op meerdere fronten.

Het gaat daarbij om voldoende en stabiel inkomen, werk dat voldoende perspectief biedt en dienstverlening die aansluit op de behoeften van werkende minima.

De SER zegt dat werk, en dus salaris, niet voor iedereen voldoende bestaanszekerheid biedt. Voor een deel van deze mensen is dat tijdelijk. Maar er is ook een groep die langdurig in armoede werkt of steeds terugvalt, aldus de raad.

Het gaat vaak om mensen die op oproepbasis werken, zzp'ers of werkenden die maar weinig uren kunnen draaien. De gevolgen van armoede raken bovendien ook de kinderen in hun gezinnen, die daardoor een slechte start krijgen, stelt het adviesorgaan.

"Meedoen op de arbeidsmarkt is belangrijk. Wie werkt, ontleent daar waarde aan en aan het in eigen onderhoud kunnen voorzien", zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer in het rapport. "Het bestrijden van armoede onder werkenden vraagt een brede aanpak en een lange adem. Er zijn stelselwijzigingen nodig, het systeem voor inkomensondersteuning moet echt eenvoudiger. We moeten het patroon van armoede doorbreken."

SER wil hoger minimumloon

De SER doet daarom aanbevelingen op drie gebieden, namelijk inkomen, werk en dienstverlening. Zo moeten mensen voldoende inkomen kunnen halen uit hun werk, dat ook voldoende stabiel is. Voor mensen met een inkomen rond het minimum bestaan veel regelingen om hen te ondersteunen of het inkomen aan te vullen.

Verder adviseert de raad het wettelijk minimumloon te verhogen en de loonkostenstijging hiervan te compenseren om werkgelegenheidsverlies te voorkomen. Op het gebied van werk is volgens de SER inzet nodig op het bevorderen van meer werkuren voor werknemers die dat willen en nodig hebben.

Ook moet de dienstverlening voor werkenden met financiële problemen worden verbeterd. Volgens de SER blijft veel ondersteuning en dienstverlening voor werkende armen nog onbenut. Werkende armen en gemeenten weten elkaar onvoldoende te vinden en het aanbod aan regelingen is versnipperd. En als werkende armen al in beeld zijn, wordt niet altijd gebruikgemaakt van regelingen, geeft de raad aan.

Adblock test (Why?)


Nederland kent ongeveer 220.000 werkende armen, SER wil hoger minimumloon - NU.nl
Read More

Minister Grapperhaus lichtte Kamer verkeerd in over fraude bij Pels Rijcken - NRC

Landsadvocaat Minister Ferd Grapperhaus was eerder op de hoogte van Frank Oranjes betrokkenheid bij een grote fraudezaak dan diens eigen kantoor. Dat blijkt uit documenten die NRC inzag.

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA).
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA). Foto Bart Maat/ANP

Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) heeft de Tweede Kamer verkeerd ingelicht over zijn kennis over de omvangrijke fraude bij landsadvocaat Pels Rijcken. In tegenstelling tot wat hij de Kamer eerder meldde, hoorde Grapperhaus al in augustus 2020 van de top van het OM dat bestuursvoorzitter en notaris Frank Oranje van een omvangrijke fraude werd verdacht. Dat was zelfs eerder dan dat Oranje en Pels Rijcken van het strafonderzoek wisten. Dat blijkt uit interne documenten van het ministerie die zijn vrijgegeven na een beroep van NRC op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Begin maart dit jaar brachten het ministerie en Pels Rijcken simultaan naar buiten dat notaris Oranje een megafraude had gepleegd. Inmiddels is duidelijk dat de vooraanstaand notaris sinds 1998 zeker 11,2 miljoen euro stal van klanten van het prestigieuze advocatenkantoor Pels Rijcken. Het gros daarvan werd in 2019 ontvreemd toen Oranje net bestuursvoorzitter was geworden. Dat geld, dat Oranje als notaris moest beheren, is nog steeds zoek. De bestuursvoorzitter pleegde in november vorig jaar zelfmoord.

Lees ook: Fraude topnotaris Pels Rijcken blijkt nog groter – kantoor onder verscherpt toezicht

Grapperhaus schreef de Kamer afgelopen maart dat hij pas van de fraude op de hoogte raakte nadat Pels Rijcken zijn ministerie in september 2020 vertrouwelijk op de hoogte stelde. Enkele dagen later onthulde het Financieele Dagblad echter dat de minister al in 2019 door het OM over de fraudeverdenking en een onderzoek werd geïnformeerd. Grapperhaus zette dat bericht snel recht door op eigen initiatief de Kamer te informeren dat hij in maart 2019 slechts summier „en marge” van een overleg was geïnformeerd over een verdenking van fraude tegen „een notaris”.

De minister zou pas in september 2020 via Pels Rijcken op de hoogte van de verdenking tegen Oranje zijn gesteld. Hij sprak weliswaar in augustus met de plaatsvervangend voorzitter van het College van Procureurs-Generaal van het OM, zo schreef Grapperhaus, maar die had hem slechts gemeld dat er tegen „een notaris” een strafrechtelijk onderzoek liep en dat die notaris zou worden verhoord. Dat Grapperhaus al in augustus met de naam Oranje werd geconfronteerd, zoals blijkt uit de documenten die NRC inzag, mocht van hem niet in de Kamerbrief.

Oranje had eerder contact met Grapperhaus

Pels Rijcken – een van ’s lands grootste advocatenkantoren – treedt al sinds 1969 op als landsadvocaat. Het is in die hoedanigheid jaarlijks betrokken bij honderden gevoelige juridische kwesties van de overheid. Dat roept de vraag op of Oranje ook fraude bij overheidswerk heeft gepleegd. Uit de interne documenten van het ministerie blijkt dat men – eenmaal op de hoogte van de fraudeverdenking tegen Oranje – met name bezorgd was over het werk dat de notaris verrichtte voor bewindspersonen, in de eerste plaats voor Grapperhaus zelf.

Lees ook: Is het tijd voor een andere landsadvocaat? En is die te vinden?

Uit de Wob-stukken blijkt dat hij en Oranje elkaar al van voor 2020 kenden. Zo had Grapperhaus voor zijn aantreden verschillende keren contact met de notaris. Oranje was in 2017 betrokken bij het doorlichten van verschillende ministers en het op afstand plaatsen van zakelijke belangen en financiële belangen van bewindspersonen die zouden toetreden tot het nieuwe kabinet. Over dossiers van zes bewindspersonen adviseerde Oranje samen met de toenmalige landsadvocaat zodat hun zakelijke belangen een kabinetsbenoeming niet in de weg stonden. Dat gold ook voor Grapperhaus, die tot dan toe zelf werkzaam was als hoogleraar arbeidsrecht en advocaat bij kantoor Allen & Overy.

Spoedopdracht

Advocatenkantoor Houthoff kreeg nadat het ministerie achter de schermen op de hoogte van de fraude raakte een spoedopdracht om door te lichten of de werkzaamheden van Oranje voor de ministers en ander werk voor de Rijksoverheid wel naar behoren zijn verricht. Grapperhaus zou als eerste worden onderzocht. Die opdracht keurde Grapperhaus echter af. „Ik vind het zo wel erg op mij toegespitst”, schrijft hij aan zijn ambtenaren. Hij wil dat er meteen breder wordt ingezet en de dossiers worden herbekeken van alle ministers die contact hadden gehad met Oranje.

Naar aanleiding van het Houthoff-onderzoek berichtte Grapperhaus de Kamer begin maart dat er „geen enkele aanwijzing” is dat „in zaken waarin de Staat cliënt was, niet naar daaraan te stellen notariële standaarden is gehandeld”. Dat bleek onjuist. Afgelopen juli meldde Pels Rijcken dat Oranje de afgelopen achttien jaar ook in vijf dossiers waarin de rijksoverheid klant was, heeft gefraudeerd.

Een woordvoerder van minister Grapperhaus wilde dinsdag geen commentaar geven.

Adblock test (Why?)


Minister Grapperhaus lichtte Kamer verkeerd in over fraude bij Pels Rijcken - NRC
Read More

Sectorrotatie: tech wordt tijdelijk ingeruild voor financials - Iex.nl

Beleggers lijken technologie-aandelen te dumpen, ten gunste van financials. Maar technisch is dit nog niet structureel.

De Amsterdamse beurs is nu voor de derde keer afgeketst op de 800-puntengrens.

Sectorrotatie

Volgens analisten komt dat doordat techaandelen worden verkocht en ingeruild voor financials. Deze rotatie zou worden getriggerd door de rap oplopende rente.

Vandaag zoom ik in op de AEX. Verder beoordeel ik de korte- en langetermijnplaatjes van ASML en ING.

Geen bewijs van structurele wisseling van de wacht

Vooralsnog is de voorkeur voor financials niet structureel. Voor de lange termijn is er nog geen sprake van outperformance van financials. Ook de afkeer van tech is waarschijnlijk slechts van korte duur.

Ik zie technisch nog geen bewijs dat de wisseling van de wacht structureel is en zal doorzetten. De volgende technische signalen zijn daar verantwoordelijk voor:

  • ASML bezit, met een meerjarige uptrend, een zeer sterk momentum. De uptrend van ING is slechts anderhalf jaar oud. Daarvoor bewoog ING neerwaarts; het momentum is zwak.
  • Er zijn bij ASML geen oude toppen die een eventuele verdere koersstijging kunnen tegenhouden. ING komt wel veel oud zeer tegen rond de toppen van €13,28 (van 3 augustus 2018) en €14,49 (van begin 2018).
  • ASML is een krachtige outperformer. ING kan de laatste maanden de AEX niet bijhouden, waardoor het aandeel achterop raakt

Lid worden van Tostrams?

Wenst u de nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees.

Al voor €1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips


AEX-index nogmaals afgeketst op 800-puntengrens

De AEX-index heeft moeite met de 800-puntengrens. Na drie vergeefse pogingen moet de beurs eerst even door de knieën.

In het slechtste geval zakt de AEX richting 773,24 punten (de bodem van 20 september).

ASML test de steun van €715,70.

Kortetermijncommentaar ASML

ASML vormt een lagere top binnen de stijgende trend, die verkoopdruk aangeeft. Het technische plaatje verpietert hiermee enigszins.

Bij een daling onder de steun van €715,70 (de bodem van 9 september) zou een verdere verzwakking optreden en wordt €649,70 het volgende neerwaartse koersdoel.

De dalende moneyflow signaleert dat beleggers kapitaal aan ASML onttrekken.


Langetermijncommentaar ASML

Op de lange termijn ligt ASML er technisch bezien nog prima bij. Toppen worden duidelijk boven voorgaande koerspieken gevormd en dat signaleert gretigheid onder beleggers.

Zolang de steun van €649,70 (de bodem van 16 februari) stand weet te houden, blijven we opwaarts kijken.

Ons eerste berekende koersdoel handhaven we op €800. Op wat langere termijn sluiten we hogere niveaus niet uit.

Ons laatste langetermijn-koopadvies is van 18 maart 2019. Toen adviseerden we onze leden om 120 aandelen ASML aan te kopen voor hun defensieve beleggingsportefeuille. Deze positie handhaven we.


Kortetermijncommentaar ING

ING koerst opwaarts. Het technische plaatje van ING is verbeterd nu de voormalige weerstand is gebroken.

De neutrale range is aan de bovenkant verlaten. Hierdoor komt er opwaarts ruimte vrij richting de weerstand van €13,28 (de top van 2 augustus 2018). Steun ligt op €11,17 (de bodem van 20 september).

De vlakke moneyflow geeft nog niet aan dat er nieuw geld in de markt komt.

Langetermijncommentaar ING

Het patroon met hogere bodems bevestigt vraag naar de aandelen ING. In eerste instantie is het potentieel beperkt tot €13,28 (de top van 3 augustus 2018), in tweede instantie richting €14,49 (de top van begin 2018).

Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat de steun van €9,98 (de bodem van 23 juli) blijft liggen.

De stagnerende relatieve sterktelijn (glooiende blauwe doorlopende lijn) geeft aan dat ING iets minder presteert dan de brede markt.

Ons laatste langetermijn-verkoopadvies is van 5 maart 2018. Sindsdien houden we geen posities ING in de langetermijn-Tostramsportefeuilles aan.

Adblock test (Why?)


Sectorrotatie: tech wordt tijdelijk ingeruild voor financials - Iex.nl
Read More

Senin, 27 September 2021

Honderden operaties gaan niet door vanwege 'grootste staking ooit' in academische ziekenhuizen - AD.nl

[unable to retrieve full-text content]

  1. Honderden operaties gaan niet door vanwege 'grootste staking ooit' in academische ziekenhuizen  AD.nl
  2. Personeel universitaire ziekenhuizen staakt, alleen planbare zorg  NOS
  3. Programma's zondagsdiensten universitair medisch centra  FNV
  4. Zorgpersoneel Amsterdam UMC staakt vanaf middernacht, acute zorg gaat door  AT5
  5. RMU betreurt staking in academische ziekenhuizen  Reformatorisch Dagblad
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Honderden operaties gaan niet door vanwege 'grootste staking ooit' in academische ziekenhuizen - AD.nl
Read More

Utrechts restaurant WAKU WAKU weigert te sluiten na verordening, sympathisanten verzamelen zich bij Vredenburg - RTV Utrecht

UTRECHT - Restaurant WAKU WAKU was vanavond het toneel van protesten rondom het corona-toegangsbewijs. Omdat de horecagelegenheid aan het Vredenburg in de binnenstad van Utrecht weigert QR-codes te controleren aan de deur, moest het restaurant vandaag sluiten van de burgemeester. De eigenaren weigerden dat en openden alsnog de deuren. Politieagenten werden opgetrommeld, maar een groep sympathisanten had zich in de tussentijd ook op het Vredenburg verzameld.

Een politiewoordvoerder liet rond 21.45 uur vanavond weten de bezoekers van WAKU WAKU te vragen het pand te verlaten. "Als dat niet gebeurt, moeten we mensen dwingen."

Zover kwam het uiteindelijk niet. Omdat de verzamelde groep buiten liet weten tot 23.00 uur te blijven wachten en de politie niet wilde dat de boel escaleerde, werd niet tot ontruiming overgegaan.

Eerder vanavond maakte de gemeente bekend dat er een horecagelegenheid moest sluiten, omdat de eigenaren weigerden om te controleren op het corona-toegangsbewijs.

Lees ook: Burgemeester sluit Utrechtse horecazaak die weigert mee te werken aan coronapas

'Onethisch en verkeerd'
Algauw werd duidelijk dat het om WAKU WAKU ging - hoewel de gemeente dat eerst niet wilde bevestigen. WAKU WAKU is een veganistisch restaurant aan het Vredenburg in de binnenstad van Utrecht.

De eigenaren hadden eerder al op Facebook aangekondigd dat ze niet wilden meewerken aan de coronapas. "Het feit dat de overheid de horeca gebruikt om de vaccinatiegraad te verhogen is onethisch en verkeerd. Wij gaan hier dan ook NIET aan meewerken, want bij ons (was en) is iedereen welkom ongeacht afkomst, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid of medische status", stelden zij.

Een hele lange avond tegemoet
Tientallen mensen ondersteunden die oproep. Zij verzamelden zich voor de ingang van het restaurant, zag een verslaggever van RTV Utrecht. "Wij willen dat deze ondernemer open mag blijven tot 23.00 uur vanavond", zei de woordvoerder van de groep tegen de agenten. "Anders gaan we met zijn allen een hele lange avond tegemoet. Ik denk dat je rond 3.00 uur vannacht pas klaar bent als je iedereen wil aanhouden, want zoveel mensen zitten hier."

Anderen vertelden waarom ze zich geroepen voelden zich vanavond bij het restaurant te verzamelen. "Ik heb hier gisteren gegeten. Dit is het enige restaurant in Utrecht waar ik nog welkom ben, omdat ik geen QR-code heb", vertelde een van hen. "Dat vind ik heel fijn, mooi en bijzonder in deze tijd: dat zij de deuren voor mij openzetten. Terwijl het eigenlijk heel normaal zou moeten zijn. En daarom steun ik hen."

Rond 23.30 vroeg de politie de demonstranten definitief te vertrekken. Hoewel het nog een poos duurde voordat iedereen gehoor gaf aan die oproep, leek rond die tijd de ergste onrust voorbij en de rust wedergekeerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Adblock test (Why?)


Utrechts restaurant WAKU WAKU weigert te sluiten na verordening, sympathisanten verzamelen zich bij Vredenburg - RTV Utrecht
Read More

Toegankelijk, nuchter en rebels: Mona Keijzer blijft loyaal aan CDA - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content]

  1. Toegankelijk, nuchter en rebels: Mona Keijzer blijft loyaal aan CDA  Telegraaf.nl
  2. Mona Keijzer verlaat de politiek na coronakritiek: 'Ik wil geen splijtzwam zijn'  AD.nl
  3. Mona Keijzer geeft Kamerzetel op en verlaat daarmee landelijke politiek  NOS
  4. Blijft Mona Keijzer aan als CDA-Kamerlid of is haar positie onhoudbaar geworden?  WNL
  5. Keijzer (CDA) verlaat landelijke politiek na ontslag als staatssecretaris  NU.nl
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Toegankelijk, nuchter en rebels: Mona Keijzer blijft loyaal aan CDA - Telegraaf.nl
Read More

Tesla-concurrent Polestar beproeft geluk nu ook op de beurs - NU.nl

De Zweedse elektrische autobouwer Polestar gaat naar de beurs, zo is maandag bevestigd. Het van Volvo Cars losgeweekte merk krijgt een verwachte beurswaarde van ongeveer 20 miljard dollar (17,1 miljard euro). In Nederland is de fabrikant bekend van de Polestar 2, waar in 2020 bijna drieduizend exemplaren van verkocht zijn.

Polestar maakt zijn beursgang via een zogeheten SPAC (special purpose acquisition company). Dat is een investeringsbedrijf, in dit geval Gores Guggenheim, dat zonder activiteiten beursgenoteerd is. Het enige doel van een SPAC is om andere bedrijven over te nemen, zodat die zich niets hoeven aan te trekken van de administratie die bij een gewone beursgang komt kijken. Acteur Leonardo DiCaprio is een van de bekendste investeerders.

Polestar is net als Volvo eigendom van de Chinese Zhejiang Geely Holding Group. De Polestar 2 wordt dan ook in China gebouwd. De nog te onthullen SUV Polestar 3 zal in de Verenigde Staten van de band komen.

De Polestar 2 is in Nederland leverbaar van 45.900 euro. Vorig jaar gingen er 2.963 stuks op kenteken. Dit jaar zijn er tot en met augustus 612 exemplaren van verkocht. De auto deelt zijn techniek met de eveneens volledig elektrische Volvo XC40 P8 Recharge en de Volvo C40.

Adblock test (Why?)


Tesla-concurrent Polestar beproeft geluk nu ook op de beurs - NU.nl
Read More

Blokker-topman Witteveen doet in aanloop naar beursgang stap opzij - NOS

Michiel Witteveen stopt op 1 februari als topman van de Mirage Retail Group, het bedrijf achter onder meer Blokker, Intertoys en Big Bazar. Het NRC en De Telegraaf schrijven daar vanmorgen over.

Hij blijft wel betrokken bij het bedrijf. "Ik word president commissaris, en ik blijf meerderheidsaandeelhouder", zegt hij vanmorgen in het Radio 1 Journaal.

Dirk-Jan Stoppelenburg, de huidige president commissaris en eerder topman bij kledingbedrijf Scotch & Soda, volgt Witteveen op. Daarmee Witteveen feitelijk met Stoppelenburg van rol. Samen gaan ze de beursgang voorbereiden die in de maak is, vertelt Witteveen.

Geen familiebedrijf

Die beursgang moet ergens volgend jaar gaan plaatsvinden, en is al langer een ambitie van Witteveen. "Voor de continuïteit van een onderneming is het goed om een grote variëteit aan aandeelhouders te hebben", zegt Witteveen.

"Een familiebedrijf is mooi, totdat de pater familias een keer omvalt. Dan wordt het een probleem en daar wil ik dit bedrijf niet mee opzadelen. Er werken wel 10.000 man", zegt hij in het Radio 1 Journaal.

Schulden afgelost

Het bedrijf staat er volgens hem goed voor. Tegen NRC zegt hij dat het eigen vermogen nu 183 miljoen euro is. Toen hij begon zou dat min 340 miljoen zijn. Er is geen schuld, en een goede kaspositie, zegt hij tegen de krant.

Volgens Witteveen (67) is de wissel logisch. Bij Blokker heeft nu elke keten een eigen bestuurder en het bedrijf is volgens hem "in rustiger vaarwater" gekomen. Dat vraagt volgens hem een andere manier van besturen.

"Dirk-Jan kan dat veel beter dan ik", zegt hij tegen NRC. "Ik ben een ongeduldige ondernemer. Maar in de tijd dat het heel erg stormde, was dat ook nodig."

Adblock test (Why?)


Blokker-topman Witteveen doet in aanloop naar beursgang stap opzij - NOS
Read More

Dit jaar nóg minder buitenlandse toeristen in Nederland dan tijdens coronajaar - NU.nl

De teller voor het aantal buitenlandse toeristen stokt dit jaar naar verwachting op 5,4 miljoen. Dat is ruim een kwart minder dan gedurende coronajaar 2020 en 73 procent minder dan in 2019, zo waarschuwt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag.

Dat Nederlanders vaker in eigen land op vakantie gingen, zal het verlies aan inkomsten niet compenseren, stelt het NBTC. Een volledig herstel wordt pas in 2024 verwacht.

"De verwachte jaarcijfers schetsen een dramatischer beeld dan we eerder dit jaar hadden", zegt algemeen directeur Jos Vranken van het NBTC. "Dit komt door de aanhoudende reisrestricties en beperkende maatregelen die al bijna het hele jaar gelden." Volgens Vranken daalt het toeristisch en zakelijk bezoek in Nederland dit jaar naar het niveau van begin jaren negentig.

Dat betekent opnieuw een stevig verlies aan inkomen uit toeristische bestedingen, zo verwacht het NBTC. In 2020 verdiende de sector 14,5 miljard euro aan internationale toeristen en bezoekers, tegenover 34,7 miljard euro in 2019. Dagjesmensen en toeristen uit eigen land waren tijdens het coronajaar goed voor 32,1 miljard aan inkomsten, waar dat in 2019 nog 46,6 miljard euro was.

Het aantal Nederlanders dat dit jaar op vakantie in eigen land ging, komt naar verwachting uit op 26 miljoen. Dat betekent een een plus van bijna 30 procent vergeleken met een jaar eerder. "Een verklaring hiervoor is een populaire meivakantie waarin veel Nederlanders eropuit trokken in eigen land. Daarnaast boekten meer Nederlanders een zomervakantie in eigen land door de strenge reisrestricties die half juli opnieuw werden aangekondigd", aldus Vranken.

Het NBTC zet voor komend jaar in op een groter aantal internationale bezoekers, maar doordat het toerisme in eigen land in 2022 vermoedelijk op hetzelfde niveau zal blijven als in 2021, duurt een volledig herstel van de sector nog tot 2024. Volgens Vranken zullen met name de congressen en andere bijeenkomsten langzamer opveren van de coronaklap dan het verblijfstoerisme. "Duurzaam herstel en ontwikkeling is niet vanzelfsprekend", waarschuwt hij tenslotte.

Adblock test (Why?)


Dit jaar nóg minder buitenlandse toeristen in Nederland dan tijdens coronajaar - NU.nl
Read More

Minggu, 26 September 2021

Coronanieuws: 'Horeca werkt graag mee aan naleving controle' - Omroep Brabant

Een test waarmee kan worden aangetoond dat iemand antistoffen tegen corona heeft aangemaakt, moet een geldige manier worden om een QR-code in de CoronaCheck-app te genereren. Daarvoor pleiten verschillende experts, meldt BNR. Onder hen Bert Mulder, microbioloog en lid van het zogeheten Red Team.

Behalve een test-, vaccinatie- of herstelbewijs, zou dit dan de vierde mogelijkheid vormen om bij onder meer horeca, evenementen of bioscopen binnen te komen. Met een antistoffentest, ook wel serologische- of bloedtest genoemd, is aan te tonen of iemand corona heeft gehad en daardoor voldoende beschermende antistoffen in het lichaam heeft. Commerciële testbedrijven bieden zon test al aan, maar de GGD nog niet.

Adblock test (Why?)


Coronanieuws: 'Horeca werkt graag mee aan naleving controle' - Omroep Brabant
Read More

Speelgoedketens waarschuwen voor langere levertijden rond Sinterklaas en Kerst - NU.nl

Consumenten doen er verstandig aan cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst op tijd in te slaan vanwege problemen in de toelevering. Speelgoedwinkels verwachten voor de aankomende feestdagen geen echte tekorten, maar wijzen wel op langere levertijden. Dat zeggen niet alleen speelgoedverkopers als Intertoys en Lobbes.nl, maar ook webwinkels Amazon en bol.com na een rondgang.

Intertoys-topman Eddy Assies wijst op problemen die er al zijn: "Het is niet te zeggen dat er helemaal geen probleem is, want je ziet dat de aanvoer niet stabiel is." Alles komt gefragmenteerd de 215 winkels van Intertoys binnen, zegt hij. De magazijnen zitten volgens hem tjokvol.

Assies merkt ook dat klanten eerder cadeautjes inslaan, "omdat ze onrustig zijn". Dat geldt ook voor duurdere producten, zoals de PlayStation. "Die run daarop is normaal pas aan het einde van het jaar."

Online speelgoedspecialist Lobbes.nl, die ook aan scholen en kinderdagverblijven levert, voorziet vanwege grote voorraden geen problemen. Wel hoort het bedrijf van leveranciers dat artikelen later kunnen binnenkomen en duurder kunnen worden. "Het is nog lastig om in te schatten wat dit voor de toekomst betekent, maar als de problemen aanhouden, zullen onze leveranciers ook moeten schakelen", zegt manager bedrijfsvoering Berry de Snoo.

'Voor de Sint en Kerstman wordt het een eindsprint'

Action zegt dat een deel van het speelgoedassortiment pas in november in de winkels ligt. Klanten die gewend zijn hun cadeaus vroeg in te slaan, zullen dit volgens de keten gaan merken. Action verwacht hierdoor een "minimale impact" op de prijzen van speelgoed. "Voor de Sint en Kerstman wordt het dit jaar een eindsprint", zegt een woordvoerder.

Hoewel bol.com merkt dat een deel van het assortiment een langere levertijd heeft, verwacht de webwinkel geen klachten van klanten. Bol.com verkoopt 40 procent van het assortiment zelf, de rest wordt via partners aangeboden.

Amazon houdt er rekening mee dat sommige producten in de aanloop naar de feestdagen niet voorradig zijn, maar denkt genoeg alternatieven te kunnen bieden. Evengoed zegt het bedrijf dat het nooit kwaad kan als consumenten nu al cadeaus voor de feestdagen inslaan. Datzelfde adviseert De Snoo van Lobbes.nl.

De door de pandemie ontstane problemen in de logistieke keten zullen ook volgend jaar nog spelen, zei UPS-topman Scott Price onlangs.

Adblock test (Why?)


Speelgoedketens waarschuwen voor langere levertijden rond Sinterklaas en Kerst - NU.nl
Read More

SPD wint volgens exitpoll nipt met 26 procent van stemmen, CDU/CSU op 24 procent - Volkskrant

Hier zou content moeten staan van bijv. Twitter, Facebook of Instagram

Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan.

Adblock test (Why?)


SPD wint volgens exitpoll nipt met 26 procent van stemmen, CDU/CSU op 24 procent - Volkskrant
Read More

Kaag wil nu onderhandelen met zes partijen, ook met ChristenUnie - NOS

D66-leider Sigrid Kaag stelt voor om met alle zes partijen uit 'het brede midden' te gaan onderhandelen over een nieuw kabinet. Op een partijbijeenkomst in Amsterdam zei ze vanmiddag: "Laten we met alle zes de constructieve partijen - VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie - aan tafel gaan." Daarmee komt een meerderheidskabinet weer nadrukkelijk in beeld.

Informateur Remkes onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een minderheidskabinet, nadat de poging om te komen tot een meerderheidskabinet onder informateur Hamer mislukte. VVD en CDA weigerden tot grote teleurstelling van D66 om te onderhandelen over een kabinet met zowel PvdA als GroenLinks. Van haar kant wilde Kaag niet onderhandelen met de ChristenUnie, omdat die partij vooral op medisch-ethische onderwerpen te veel op de rem zou staan.

Toch stond ook al in het in het eindverslag van Hamer dat de ChristenUnie voor D66 wel in beeld zou kunnen komen in een combinatie met VVD, PvdA en GroenLinks, dus zonder het CDA.

'Eerste die met de ogen knippert'

Nu is Kaag dus toch bereid in een kabinet te gaan zitten met beide christelijke partijen. "Een bekende wijsheid bij onderhandelingen is dat je nooit als eerste moet bewegen. Maar laat ik nu de eerste zijn die met de ogen knippert. Of het politiek handig is, weet ik niet. Dat het voelt als het goede, dat weet ik wel. Wij zijn bereid een concessie te doen. Wij zijn bereid onze politieke blokkade op te heffen."

Volgens Kaag moeten de partijen in de formatie, die morgen weer verder gaat, het nationale belang voorop stellen. "Natuurlijk, er zijn dan geen garanties op een uitkomst. Maar Nederland snakt nu naar een doorbraak."

Morgen ontvangt informateur Remkes de onderhandelaars van VVD, D66 en CDA. In zijn uitnodiging schreef hij vrijdag dat hij deze week conclusies wil trekken.

Met haar uitspraken van vanmiddag geeft Kaag aan dat er wat haar betreft toch juist weer gesproken moet worden over een meerderheidscoalitie, specifiek met de door haar zo gewilde linkse partijen PvdA en GroenLinks. Maar in het kabinet hoeven niet alle zes de middenpartijen uiteindelijk ook daadwerkelijk terecht te komen. Dat betekent dat ook voortzetting van de huidige coalitie tot de mogelijkheden behoort.

Brede meerderheid

In haar toespraak zei Kaag dat de afgelopen weken haar hebben geleerd dat Nederland behoefte heeft aan een stabiel kabinet dat met structurele oplossingen voor de grote problemen komt. En dat de Algemene Politieke Beschouwingen dat ook hebben laten zien.

"Ik heb de afgelopen week gezien dat een brede meerderheid met elkaar kan praten in het debat. Dat is een verademing. Maar waarom zouden we dat ook niet doen in het landsbestuur?"

Adblock test (Why?)


Kaag wil nu onderhandelen met zes partijen, ook met ChristenUnie - NOS
Read More

CDU-leider Laschet blundert met uitbrengen stem • Bom uit WOII zorgt voor problemen in Wuppertal - Volkskrant

Hier zou content moeten staan van bijv. Twitter, Facebook of Instagram

Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan.

Adblock test (Why?)


CDU-leider Laschet blundert met uitbrengen stem • Bom uit WOII zorgt voor problemen in Wuppertal - Volkskrant
Read More

Sabtu, 25 September 2021

Ministerie: overbelasting server coronacheck-app veroorzaakt door ddos-aanvallen - Volkskrant

Lees hier het coronablog van vrijdag 24 september terug.

null Beeld EPA
Beeld EPA

Hier zou content moeten staan van bijv. Twitter, Facebook of Instagram

Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan.

Adblock test (Why?)


Ministerie: overbelasting server coronacheck-app veroorzaakt door ddos-aanvallen - Volkskrant
Read More

Zo'n duizend mensen protesteren in Den Haag tegen coronapas: 'Ik ben een mens, geen code' - Omroep West

Vanaf deze zaterdag gelden nieuwe coronaregels. Mensen hoeven dus geen afstand meer van anderen te houden, maar het is nu wel nodig een coronapas te hebben om onder meer toegang te krijgen tot restaurants, cafés, theaters en bioscopen. Met de QR-code in de app CoronaCheck kunnen mensen laten zien dat ze volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, dat ze onlangs negatief zijn getest of dat ze zijn hersteld van een coronabesmetting.

Adblock test (Why?)


Zo'n duizend mensen protesteren in Den Haag tegen coronapas: 'Ik ben een mens, geen code' - Omroep West
Read More

CoronaCheck-app overbelast door piek in aanvragen en DDoS-aanval - AD.nl

[unable to retrieve full-text content]

  1. CoronaCheck-app overbelast door piek in aanvragen en DDoS-aanval  AD.nl
  2. CoronaCheck-app overbelast, QR-code voor horecabezoekers niet overal op te vragen  NOS
  3. CoronaCheck-app overbelast, lange rijen voor horeca | Binnenland | Telegraaf.nl  Telegraaf.nl
  4. CoronaCheck-app overbelast door grote drukte en ddos-aanval  NU.nl
  5. Nieuws - Matige controle op CoronaCheck-app  Omroep Flevoland
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

CoronaCheck-app overbelast door piek in aanvragen en DDoS-aanval - AD.nl
Read More

Lang niet overal controle op coronapas • Honderden betogers tegen coronapas de straat op - Volkskrant

Lees hier het coronablog van vrijdag 24 september terug.

null Beeld EPA
Beeld EPA

Hier zou content moeten staan van bijv. Twitter, Facebook of Instagram

Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan.

Adblock test (Why?)


Lang niet overal controle op coronapas • Honderden betogers tegen coronapas de straat op - Volkskrant
Read More

'Amerikaanse huizenkoper Blackstone betaalt door truc geen belasting in Nederland' - NOS

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone, dat honderden woningen in Nederlandse steden bezit, betaalt door een fiscale truc geen belasting in Nederland, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. De belastingdienst zou daardoor miljoenen aan vennootschapsbelasting mislopen en het bedrijf kan zo meer betalen voor Nederlandse woningen dan concurrenten.

Het bedrijf bezit 1700 woningen, voornamelijk in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Volgens de krant had Blackstone eind vorig jaar voor ongeveer 793 miljoen euro aan woningen op de jaarrekening staan. De winst zou via een complexe constructie verdwijnen naar de Kaaimaneilanden en Jersey, waardoor de vastgoedonderneming in Nederland op papier verlies lijdt.

'Voldoet aan wetgeving'

Volgens de Volkskrant is het de vraag of de constructie met de Belastingdienst is afgestemd. Een woordvoerder zegt dat de Belastingdienst geen commentaar geeft op individuele casussen. Blackstone zegt dat het bedrijf voldoet aan de Nederlandse wetgeving en alle van toepassing zijnde belastingen betaalt.

Er is al jaren gedoe over multinationals die allerlei constructies gebruiken om zo min mogelijk belasting te betalen. Bedrijven gebruikten vaak ook Nederlandse wetgeving om dit te doen, zoals Google en Starbucks.

Maatregelen

Na veel kritiek, ook van de EU, neemt de overheid maatregelen om Nederland minder aantrekkelijk te maken voor belastingontwijkers. Het demissionaire kabinet zei in 2018 voor 22 miljard aan geldstromen aan te pakken waarover belasting werd ontweken. Maar de invoering van al die maatregelen is een lang proces, de laatste maatregelen zullen pas in 2024 ingaan.

Ook zijn landen afspraken aan het maken over een wereldwijde minimale winstbelasting, zodat bedrijven niet meer kunnen 'shoppen' naar landen met de laagste winstbelasting. Bedrijven moeten dan minstens 15 procent van hun winst aan belasting betalen. Het grootste deel van de landen wereldwijd steunt dat plan, dat in 2023 ingevoerd moet worden.

Adblock test (Why?)


'Amerikaanse huizenkoper Blackstone betaalt door truc geen belasting in Nederland' - NOS
Read More

D66 en PVV willen opheldering over uitspraken Keijzer over coronapas - Telegraaf.nl

D66’er Jan Paternotte vindt de uitspraken van Keijzer „heel erg raar”, laat hij op Twitter weten. Het roept volgens hem veel vragen op. Hij wil dat zij uitleg komt geven in de Tweede Kamer. PVV’er Geert Wilders gaat een spoeddebat over de kwestie aanvragen. Keijzer laat volgens hem zien dat het kabinet verdeeld is over de coronapas.

Jan Paternotte (D66) noemt de uitspraken van Keijzer „heel erg raar”.

Jan Paternotte (D66) noemt de uitspraken van Keijzer „heel erg raar”.

Keijzer doet de uitspraken op de dag dat het coronatoegangsbewijs verplicht wordt om toegang te krijgen tot horeca, evenementen en andere activiteiten. Ook een negatief testbewijs kan dienen als toegangsbewijs.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (een partijgenoot van Keijzer) en verantwoordelijk voor de invoering van het coronatoegangsbewijs zal niet reageren op de uitspraken van de staatssecretaris, laat zijn woordvoerder weten.

Adblock test (Why?)


D66 en PVV willen opheldering over uitspraken Keijzer over coronapas - Telegraaf.nl
Read More

Jumat, 24 September 2021

Remkes wil volgende week 'conclusies trekken' over kabinetsformatie - NU.nl

Informateur Johan Remkes wil in de loop van volgende week "conclusies trekken" over de totstandkoming van een minderheidskabinet . Dat schrijft hij vrijdag in een uitnodiging aan de fractieleiders van VVD, D66 en CDA, met wie hij maandagochtend weer om tafel gaat.

Het minderheidskabinet zou gevormd moeten worden door een combinatie van de VVD, D66 en het CDA. Deze partijen brachten vorig weekend door met informateur Remkes op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum, wat nog niet tot directe uitkomsten leidde.

Een uitkomst van het weekend is dat de partijen komende maandag doorpraten over hoe het nu verder moet. Remkes wil de Tweede Kamer daarna zo snel mogelijk bijpraten.

CDA-leider en demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra is positief gestemd over de stap naar een levensvatbaar minderheidskabinet. Zijn goede gemoed komt voort uit het debat van de afgelopen dagen over de begroting voor volgend jaar. "Volgens mij hebben we laten zien dat het mogelijk is tot afspraken te komen met een groot aantal partijen", zegt hij.

Ook Rutte voorspelt binnenkort een doorbraak

Rutte zei dinsdag in de prinsjesdaguitzending van de NOS dat het volgens hem mogelijk is om snel tot "een doorbraak" te komen, al bleef hij onduidelijk over de weg ernaartoe. Hij stelde dat het niet "bevorderlijk" voor het proces zou zijn als hij er in de openbaarheid over spreekt. De demissionair premier erkende wel dat die opstelling "heel irritant" moet zijn voor mensen.

Rutte denkt dat de partijen het er wel over eens zijn "dat je niet terug moet naar een systeem van een gedetailleerd regeerakkoord". In plaats daarvan pleit hij voor een dun regeerakkoord, zodat de wekelijkse ministerraad weer een plek wordt voor inhoudelijke discussies.

Of hij daarmee doelt op de vorming van een minderheidskabinet, wilde hij dan weer niet zeggen. "Speculeren heeft nu geen zin."

Adblock test (Why?)


Remkes wil volgende week 'conclusies trekken' over kabinetsformatie - NU.nl
Read More

Topvrouw Huawei verlaat Canada na deal met justitie VS, China laat gevangen Canadezen vrij - AD.nl

[unable to retrieve full-text content]

  1. Topvrouw Huawei verlaat Canada na deal met justitie VS, China laat gevangen Canadezen vrij  AD.nl
  2. VS zet vervolging Huawei-topvrouw niet door  NOS
  3. Huawei-topvrouw mag Canada verlaten, China laat twee Canadezen vrij  NU.nl
  4. Huawei-topvrouw Meng verlaat Canada na akkoord met VS, China laat gevangen Canadezen gaan  Volkskrant
  5. Vervolging kopstuk Huawei van de baan door deal justitie VS  Telegraaf.nl
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Topvrouw Huawei verlaat Canada na deal met justitie VS, China laat gevangen Canadezen vrij - AD.nl
Read More

Minder dan 500 coronapatiënten in ziekenhuizen, instroom blijft dalen - wnl.tv

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gezakt tot onder de 500. Voor het eerst sinds 23 juli komt het aantal opgenomen patiënten onder die grens uit.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 491 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 22 minder dan op donderdag. Sinds dinsdag zijn 87 bedden vrijgekomen. In de laatste 2,5 week daalde het aantal opgenomen patiënten met bijna 200.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde afgelopen dag met 8 naar 176. Dat is het laagste aantal sinds 28 juli. Op de verpleegafdelingen kwamen per saldo 14 bedden vrij. Daar liggen nu 316 coronapatiënten, het laagste aantal sinds 20 juli.

Instroom daalt

De bezetting in de ziekenhuizen daalt doordat de instroom daalt. Steeds minder coronapatiënten worden opgenomen. In de afgelopen 24 uur hadden 52 mensen zulke ernstige coronaklachten dat ze in een ziekenhuis belandden. In de afgelopen zeven dagen registreerde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gemiddeld zo’n 47 nieuwe opnames, het laagste niveau sinds 19 juli.

Het aantal patiënten met andere aandoeningen op de intensive cares steeg juist. Op die kamers liggen nu 612 zogeheten non-Covid-patiënten. Voor het eerst sinds 15 juli komt dat aantal boven de 600 uit.

LEES OOK: Papieren coronapas vanaf volgende week in bibliotheek en gemeentehuis aan te vragen

Door: Redactie

Adblock test (Why?)


Minder dan 500 coronapatiënten in ziekenhuizen, instroom blijft dalen - wnl.tv
Read More

Kamer wil leenstelsel snel afschaffen, kabinet heeft al plannen klaarliggen - NU.nl

De Tweede Kamer wil het leenstelsel zo snel mogelijk afschaffen en weer vervangen door de basisbeurs, bleek tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Demissionair minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven laat weten dat het demissionaire kabinet al verschillende plannen heeft klaarliggen, maar dat het aan een nieuw kabinet is om dit te regelen.

Het leenstelsel werd in 2015 ingevoerd door coalitiepartijen VVD en PvdA, met steun van D66 en GroenLinks. Doordat studenten vanaf dat moment zelf moesten lenen om hun studie te kunnen betalen, hebben bijna twee op de drie studenten een studieschuld.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen stemden alle partijen, behalve de VVD, voor de afschaffing van het leenstelsel.

Hoewel de Kamer het leenstelsel dus wil afschaffen, werd er in de twee aangenomen moties niet gesproken over hoe dit moet worden betaald. Demissionair onderwijsminister Van Engelshoven (D66) liet vrijdagochtend weten dat het kabinet al plannen heeft klaarliggen, maar dat het aan een nieuw kabinet is om daar een keuze uit te maken. "Iedereen snapt dat dit zo'n grote stelselwijziging is, dat moet echt een nieuw kabinet doen."

Of er compensatie moet komen voor de studenten die de afgelopen jaren een flinke schuld hebben opgebouwd, is volgens Van Engelshoven ook aan een nieuw kabinet. Zij zegt dat daar "een behoorlijk kostenplaatje" aan hangt. Het gaat volgens haar om "mogelijk meerdere miljarden die je niet kunt besteden aan de kwaliteit van het hoger onderwijs".

Studentenorganisaties noemen het een reden tot groot feest

"Het is fantastisch nieuws dat een ruimschootse meerderheid van de Kamer zich definitief heeft uitgesproken tegen het leenstelsel. Een volgend kabinet kan dankzij deze moties simpelweg niet meer om de invoering van een nieuw studiefinancieringsstelsel heen: dit is de genadeklap voor het leenstelsel", aldus voorzitter Lisanne de Roos van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). De moties zijn "een reden tot groot feest voor studerend Nederland", aldus De Roos.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) spreekt van een belangrijke stap voor meer kansengelijkheid in het onderwijs. Voorzitter Ama Boahene: "Het leenstelsel vergroot de ongelijkheid tussen studenten enorm. Het is ontzettend goed nieuws dat een ruime Kamermeerderheid zich nu tegen dit stelsel uitspreekt."

De studentenbond zegt wel dat dit slechts het begin is. Boahene: "Uit de aangenomen

motie volgen nog geen concrete acties. Het is nu zaak om in samenwerking met studentenorganisaties een alternatief voor het leenstelsel te ontwikkelen. En voor de leenstelselgeneratie moet er compensatie komen."

Architecten leenstelsel trokken handen er al eerder vanaf

In de laatste verkiezingsprogramma's had alleen de VVD het leenstelsel nog opgenomen. De andere partijen pleitten voor het terugbrengen van de basisbeurs.

"Als een systeem op papier klopt maar in de praktijk niet werkt, moet je zeggen: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald", schreef GroenLinks-leider Jesse Klaver in mei 2019 al in een mail aan de partijleden. Ook de PvdA, onder leiding van Lodewijk Asscher, draaide in dat jaar van standpunt. D66 ging een jaar later overstag.

Adblock test (Why?)


Kamer wil leenstelsel snel afschaffen, kabinet heeft al plannen klaarliggen - NU.nl
Read More

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...