Rechercher dans ce blog

Kamis, 02 September 2021

20 september waarschijnlijk te vroeg om coronamaatregelen te versoepelen - NU.nl

De door het demissionaire kabinet genoemde datum van 20 september komt waarschijnlijk te vroeg om de coronamaatregelen verder los te laten. Dat melden De Telegraaf en NOS donderdagavond.

Bij de recentste coronapersconferentie spraken demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de hoop uit dat op 20 september onder meer de anderhalvemetermaatregel kan worden losgelaten. Ook de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en het thuiswerkadvies zouden dan komen te vervallen.

Daar zat wel de voorwaarde aan vast dat de besmettings- en ziekenhuiscijfers "beheersbaar" moesten blijven.

Hoewel het aantal positieve tests en ziekenhuisopnames sindsdien niet gestegen zijn, wordt 20 september waarschijnlijk niet gehaald. Dat komt doordat de wet aangepast moet worden om de afstandsmaatregelen te mogen schrappen, wat niet voor 20 september voltooid kan zijn.

Indien de cijfers gunstig blijven voor het schrappen van de anderhalvemetermaatregel, kan dat op zijn vroegst op 25 september. Voor de mondkapjesplicht en het thuiswerken hoeft de wet niet aangepast te worden, maar het kabinet wil die versoepelingen graag tegelijk laten plaatsvinden.

Kabinet wil eerder om toegangsbewijzen vragen

Het kabinet zou tevens eerder om coronatoegangsbewijzen willen vragen. Bij de recentste persconferentie werd aangekondigd dat bij 75 of meer aanwezigen om toegangsbewijzen gevraagd zou worden. Mogelijk wordt die groepsgrootte naar beneden bijgesteld.

Rutte en De Jonge spraken ook over 1 november als datum waarop de allerlaatste maatregelen losgelaten zouden kunnen worden, zoals de sluitingstijden van cafés en clubs en de verplichte toegangsbewijzen. Het is onduidelijk of het uitstel van de eerdere stap van invloed is op de laatste stap.

Adblock test (Why?)


20 september waarschijnlijk te vroeg om coronamaatregelen te versoepelen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...