Rechercher dans ce blog

Sabtu, 04 September 2021

De coronacijfers van vandaag - NU.nl

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zaterdag 4 september) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.

In het afgelopen etmaal zijn 2.793 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er meer dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (2.533).

Het gemiddelde aantal positieve tests schommelt al ruim drie weken tussen de tweeduizend en drieduizend per dag. Een op de vijf positieve tests wordt momenteel afgenomen bij Nederlanders die recentelijk in het buitenland zijn geweest.

Aantal vastgestelde besmettingen per dag

© NU.nl/LocalFocus

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen vrijwel gelijk gebleven

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw vrijwel gelijk gebleven. Zaterdag lagen 654 coronapatiënten in het ziekenhuis, één minder dan vrijdag. Het totale aantal opgenomen patiënten schommelt al ongeveer een maand tussen de 600 en 700.

Op de intensive cares liggen iets minder coronapatiënten dan een dag eerder. Vrijdag ging het om 216, inmiddels gaat het om 212 patiënten. Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 442 mensen met het coronavirus, blijkt uit de dagelijkse cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat waren er een dag eerder 439.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

RIVM meldt negen nieuwe sterfgevallen

Het RIVM meldt verder dat in de afgelopen 24 uur negen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen aan het licht zijn gekomen.

Dat deze sterfgevallen nu worden gemeld, betekent niet dat deze personen daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren. Tot nu toe zijn zo'n achttienduizend inwoners van Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Doden en besmettingen per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

23 miljoenste prik gezet

In Nederland zijn nu 23 miljoen prikken gezet tegen COVID-19. Die grens is woensdag gepasseerd, liet demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge weten. Op 12 augustus meldde hij de 22 miljoenste vaccinatie. Dat betekent dat het drie weken heeft geduurd om een miljoen inentingen uit te voeren.

Het aantal prikken stijgt de laatste weken aanzienlijk langzamer dan aan het begin van de zomer. Toen waren er ongeveer anderhalf miljoen inentingen per week. Vier op de vijf volwassenen zijn inmiddels ingeënt. Daarmee behoort Nederland tot de subtop in Europa.

Het RIVM levert sinds 13 juli alleen nog op dinsdag en donderdag gegevens over het aantal gezette prikken aan. Op het coronadashboard staan 23.013.287 prikken aangegeven.

In het huidige vaccinatietempo krijgen iedere minuut gemiddeld 51 mensen een coronaprik. Dat zijn gemiddeld bijna 37.000 doses per dag.

Gezette prikken volgens coronadashboard

© ANP/LocalFocus

Adblock test (Why?)


De coronacijfers van vandaag - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...