Rechercher dans ce blog

Sabtu, 04 September 2021

Zandvoort roept op: blijf nog even; duizenden racefans keren naar huis - Volkskrant

Racefans in Zandvoort zijn aan het eind van de middag weer op weg naar het station. Beeld ANP
Racefans in Zandvoort zijn aan het eind van de middag weer op weg naar het station.Beeld ANP

‘Vanaf 16.30 uur zien we steeds meer racefans terugkeren met de trein. Inmiddels hebben 10.000 supporters Zandvoort met de trein verlaten’, laat de NS weten. De spoorvervoerder had rond 12.30 uur bijna 24.000 racefans naar Zandvoort vervoerd. Volgens de NS heerste er een feestelijke sfeer op stations en in de treinen.

Dienstverlening

Door uitbreiding van de NS-dienstregeling vanwege de Grand Prix in Zandvoort, die vrijdag begon met vrije trainingen, kunnen per uur 10.000 treinreizigers naar de Noord-Hollandse badplaats worden gebracht. De NS verwachtte gemiddeld 23.000 mensen per dag naar Zandvoort te brengen. De NS laat gedurende de racedagen twaalf treinen per uur in beide richtingen rijden. Om alles in goede banen te leiden, heeft het spoorbedrijf meer dan 300 personeelsleden extra ingezet.

Om de drukte in de badplaats te spreiden had de gemeente Zandvoort zaterdagmiddag de fans opgeroepen ook naar het strand te gaan.

Vrijdag werd de looproute aangepast toen het op piekmomenten te druk bleek te zijn. Het lukte toen niet om de coronamaatregel van 1,5 meter afstand te handhaven. Zaterdag is er opnieuw een route toegevoegd om ophopingen van racefans te voorkomen.

De sfeer onder het publiek is zaterdag aan het einde van de middag erg feestelijk nadat duidelijk was geworden dat Max Verstappen poleposition had veroverd voor de Grote Prijs van Nederland.

Mensenmassa

De horeca en de entertainmentsector reageerden vrijdag boos op de beelden van de mensenmassa in Zandvoort, die gedeeld werden via sociale media. Ook demissionair coronaminister Hugo de Jonge liet zich erover uit. “Ik zie dat de praktijk schuurt met wat de regel is”, zei hij over de beelden waarop te zien was dat vele duizenden mensen door elkaar liepen op het evenement.

De kritiek op de grote aantallen racefans die vrijdag massaal door het dorp liepen noemde burgemeester David Moolenburgh zaterdagochtend zeer begrijpelijk. ‘Zeker vanuit de evenementenbranche. Maar alles verloopt binnen de voorwaarden die vanuit Den Haag gesteld zijn.’

Adblock test (Why?)


Zandvoort roept op: blijf nog even; duizenden racefans keren naar huis - Volkskrant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...