Rechercher dans ce blog

Kamis, 18 November 2021

Coronanieuws: 90-jarige krijgt eerste boosterprik voor ouderen - Omroep Brabant

Ook de provincies Drenthe en Groningen kleuren vandaag donkerrood, het hoogste coronawaarschuwingsniveau, op de Europese coronakaart. Het waren de laatste provincies die nog niet op dat punt waren beland. Het is voor het eerst sinds het begin van de epidemie dat heel Nederland donkerrood kleurt.

Limburg vestigt een nieuw Nederlands record. In de afgelopen twee weken zijn er meer dan 15.600 inwoners positief getest op het coronavirus. Dat komt neer op bijna 1400 gevallen op elke 100.000 mensen, oftewel één op elke 71 Limburgers. In december vorig jaar telde Limburg in twee weken tijd 1143,1 positieve tests per 100.000 inwoners. Dat was het oude Nederlandse record.

Groningen is de 'rustigste' provincie van Nederland. In de afgelopen twee weken zijn daar zo'n 526 op elke 100.000 mensen positief getest. Dat is ongeveer een derde van het cijfer van Limburg. Noord-Holland is de snelste stijger. De coronakaart wordt elke donderdag vastgesteld door het ECDC, de Europese gezondheidsdienst waar onder meer het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bij aangesloten is.

Adblock test (Why?)


Coronanieuws: 90-jarige krijgt eerste boosterprik voor ouderen - Omroep Brabant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...