Rechercher dans ce blog

Kamis, 18 November 2021

Coronanieuws: verpleegkundigen niet blij met mogelijk vuurwerk - Omroep Brabant

Nederlandse ziekenhuizen komen steeds verder in de problemen door de grote toestroom van coronapatiënten. In twaalf ziekenhuizen kan kritieke planbare zorg niet altijd binnen zes weken geleverd worden door personeelstekort. In Brabant zijn de problemen wel minder groot dan in de rest van het land.

Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse ziekenhuizen donderdag hebben gedeeld met de Nederlandse Zorgautoriteit. Door de toestroom van coronapatiënten is er minder ziekenhuispersoneel beschikbaar voor het inhalen van operaties. Ook moeten operaties die minder spoedeisend zijn worden uitgesteld.

“De minst urgente zorg wordt als eerste afgeschaald”, laat de Nederlandse Zorgautoriteit weten. “Dat is op dit moment onvermijdelijk om de acute zorg, voor zowel corona- als niet-coronapatiënten, toegankelijk te houden. Medisch specialisten beoordelen of het verantwoord is, en blijft, om behandelingen uit te stellen.

Het is belangrijk dat mensen met gezondheidsklachten contact opnemen met de huisarts, benadrukt de Nederlandse Zorgautoriteit. Die kan beoordelen of het verantwoord is om te wachten, om zelf te behandelen of door te verwijzen naar het ziekenhuis.

Adblock test (Why?)


Coronanieuws: verpleegkundigen niet blij met mogelijk vuurwerk - Omroep Brabant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...