Rechercher dans ce blog

Sabtu, 13 November 2021

Nieuwe maatregelen gaan in • Efteling verplicht coronapas voor bezoekers - NOS op 3

Bezoekers van de Efteling moeten vanaf zondag een coronatoegangsbewijs laten zien om binnen te komen, "op dwingend advies van de gemeente". Dat meldt het attractiepark in het Brabantse Kaatsheuvel op zijn website. Er komt een testlocatie op het parkeerterrein van de Efteling.

Het demissionaire kabinet wil wettelijk regelen dat het coronatoegangsbewijs als dat nodig is breder kan worden ingezet, zoals bij niet-essentiële winkels, contactberoepen, sauna's, dierentuinen en attractieparken. Op plekken waar de QR-code nu nog niet verplicht is, moeten mensen weer anderhalve meter afstand houden. De Efteling zegt in een verklaring dat ze die anderhalve meter niet kunnen garanderen en dat het pretpark er daarom voor kiest het coronatoegangsbewijs te verplichten.

"Het is voor ons gewoonweg niet mogelijk om in dit korte tijdsbestek alle bewegwijzering en belijning opnieuw aan te brengen en zo de anderhalve meter afstand te garanderen. Ons park is 65 hectare groot en we hebben tweehonderd locaties. We kunnen dus niet anders dan nu al een CTB vragen bij de entree, als we ons aan de maatregelen willen houden."

De Efteling zegt daar overigens niet blij mee te zijn. "We voelen ons gedwongen om nu deze keuze te maken en het doet pijn dat we niet de toegankelijkheid kunnen bieden die we al bijna zeventig jaar nastreven, vanuit de gedachte dat iedereen in de Efteling welkom is."

Adblock test (Why?)


Nieuwe maatregelen gaan in • Efteling verplicht coronapas voor bezoekers - NOS op 3
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...