Rechercher dans ce blog

Senin, 22 November 2021

OMT keurt plan af: horeca moet voorlopig gewoon om 20.00 uur dicht - NU.nl

De horeca moet voorlopig gewoon om 20.00 uur dicht. Het plan van de horeca om langer open te blijven mits er na 20.00 uur geen gasten meer binnen zouden komen, gaat niet door. Het OMT vindt het plan geen goed idee en het demissionaire kabinet gaat hierin mee.

Volgens het OMT is het risico op besmetting namelijk ook afhankelijk van de contactduur tussen de bezoekers en de intensiviteit van het contact. Als restaurants en kroegen langer openblijven - ook al komt er niemand meer bij - zal het aantal besmettingen toch toenemen, schrijven de deskundigen maandagavond in hun nieuwste advies. Het kabinet neemt dit advies over.

Volgens de huidige coronamaatregelen die op 13 november ingingen moeten horecazaken om 20.00 uur dicht zijn. Kroegen en restaurants zijn daar niet blij mee, omdat ze dan vaak niet genoeg geld kunnen verdienen om rond te komen. De horeca kwam daarom met het alternatieve plan.

Op 3 december gaat het kabinet kijken of de coronaregels veranderd moeten worden, al lijkt de regering eerder te denken aan extra maatregelen dan aan minder maatregelen. Demissionair premier Mark Rutte zei maandag zelfs dat er mogelijk eerder dan 3 december al meer maatregelen komen als Nederlanders zich niet beter aan de coronaregels gaan houden.

Adblock test (Why?)


OMT keurt plan af: horeca moet voorlopig gewoon om 20.00 uur dicht - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...