Rechercher dans ce blog

Senin, 22 November 2021

Rutte waarschuwt: extra coronamaatregelen als het niet beter gaat - RTL Nieuws

Premier Rutte heeft zojuist een dringende oproep gedaan aan iedereen om zich aan de coronamaatregelen te houden. Als het niet snel beter gaat met de cijfers, dan zijn 'lockdown-achtige maatregelen' niet uitgesloten. "We willen echt een kentering zien. Het is heel spannend in de ziekenhuizen", zei Rutte.

Een betere naleving van de basisregels is echt nodig, anders zijn er eerder dan 3 december maatregelen nodig, de dag waarop vooralsnog het volgende 'weegmoment' gepland staat. "Hou je dus aan de regels. Laat je testen bij klachten. Werk zoveel mogelijk thuis en ventileer", benadrukte Rutte zoals te zien is in deze video:

'Niet aarzelen'

"We hopen dat er voor 3 december geen maatregelen nodig zijn. Maar als dat wel nodig is, dan doen we dat wel. Vooralsnog is 3 december het nieuwe moment", zei Rutte. "De effecten van lockdownachtige maatregelen zijn gigantisch, voor de jongeren en de economie  Maar neemt u van mij aan: we zullen niet aarzelen als het nodig is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cijfers: zoveel (on)gevaccineerden liggen met corona in het ziekenhuis

De premier benadrukte dat de druk op de zorg almaar oploopt. "Er is een kentering nodig." Of de maatregelen die sinds 13 november van kracht zijn genoeg effect hebben is pas eind deze week echt te zien. 

Code zwart

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zijn we nog 'heel ver vandaan' van code zwart in de ziekenhuizen. Hij ziet de uitspraken van de ziekenhuizen hierover vooral als een 'uiting van grote zorg'.

De beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) waarschuwde maandag nog voor code zwart. In dit scenario hebben ziekenhuizen geen bedden meer over en moet er tot 'niet-medische selectie' worden overgegaan wie nog wordt opgenomen.  

RTL Nieuws

Adblock test (Why?)


Rutte waarschuwt: extra coronamaatregelen als het niet beter gaat - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...