Rechercher dans ce blog

Senin, 22 November 2021

Weer invallen bij PostNL in België | Financieel | Telegraaf.nl - Telegraaf.nl

De arbeidsauditeur, een soort openbaar ministerie op het gebied van arbeidskwesties, bevestigt de invallen aan De Telegraaf. Het is de derde keer in een half jaar tijd dat er invallen zijn bij de Belgische divisie van PostNL. Bij de operatie waren mensen van de arbeidsinspectie, douane en politie betrokken.

„In Wommelgem zijn twintig overtredingen vastgesteld en in Mechelen tien”, zegt Gianni Reale van het arbeidsauditoraat. Het gaat om misstanden op het gebied van zwartwerk en er waren mensen buiten hun roostertijden aan het werk. Er is ook een illegaal aangetroffen. „Op een aantal zaken staat een gevangenisstraf.”

Vanwege de omvang en aard van de misstanden in Wommelgem heeft de politie het depot afgesloten met een politielint, niemand mag er meer in. „Het gaat om een tijdelijke maatregel. PostNL moet ons nu overtuigen hoe ze in de toekomst dit soort situaties voorkomen”, legt Reale uit. Naast de arbeidsinspectie heeft de douane alle pakketjes gecontroleerd. Ook hier zijn overtredingen geconstateerd.

PostNL kan nog niets zeggen, behalve dat het volledig meewerkt aan de inspectie. „We hebben vertrouwen in de uitkomsten, omdat we ervan overtuigd zijn dat we voldoen aan alle wet- en regelgeving”, aldus een woordvoerder.

PostNL ligt al enige tijd onder een vergrootglas in België. In juni meldde de Belgische justitie dat het sluiting van depots overweegt van het Nederlandse postbedrijf. Toen waren er bij controles misstanden aan het licht gekomen zoals zwartwerk, het ontbreken van arbeidscontracten, illegale tewerkstelling en overtredingen van de werkloosheidsregels.

„We hebben het zeker niet gemund op PostNL, maar wel op bedrijven die boter op het hoofd hebben”, zegt Reale. Volgens hem kunnen ook de twee andere koeriersdiensten die werken met onderaannemers controles verwachten.

De afgelopen jaren investeerde PostNL flink in de pakketbezorging bij de zuiderburen, nadat een overname door het Belgische Bpost werd geblokkeerd door de Nederlandse overheid. Er werd een aantal nieuwe sorteercentra geopend. Door corona gingen de resultaten en het aantal pakketjes van PostNL door het dak in het afgelopen jaar.

Adblock test (Why?)


Weer invallen bij PostNL in België | Financieel | Telegraaf.nl - Telegraaf.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...