Rechercher dans ce blog

Senin, 21 Februari 2022

Betaalrekening gemiddeld 42 procent duurder dan 5 jaar geleden - RTL Nieuws

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De bond bekeek de prijsontwikkeling van de voordeligste betaalrekeningen van acht banken sinds 2007.

De gemiddelde prijsstijging komt neer op een toename met 7,3 procent per jaar. Dat is flink meer dan de inflatie per jaar was sinds 2017.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het goedkoopste betaalpakket met één betaalpas met gemiddeld 51 procent in prijs steeg en die van een rekening op naam met twee passen met gemiddeld 32 procent.

Triodosbank: +113 procent

Er zijn grote verschillen tussen de banken. Zo ben je bij Triodos 113 procent duurder uit. Een betaalrekening voor één persoon kost nu geen 28,20 euro meer, maar 60 euro.

Rekeninghouders bij Rabobank betalen nu 73 procent meer: 27 euro per jaar in plaats van 15,60 euro. Bij ING steeg de prijs van een betaalpakket met één betaalpas van 17,40 euro naar 28,20 euro, dat is een stijging van 62 procent.

Er is één bank die de prijs sinds 2017 niet heeft verhoogd: Knab. De prijs van een betaalrekening is daar nog altijd 60 euro. Voor dat geld krijgt je twee creditcards en een extra betaalpas.

Stijging het minst bij staatsbanken

Bij SNS Bank (+36 procent), ABN Amro (+39 procent) en Regiobank (+41 procent) was de prijsstijging ook kleiner dan bij ING, Rabo en Triodos. Opvallend is dat SNS Bank en Regiobank onderdeel zijn van de Volksbank, die volledig in handen is van de staat. Verder heeft de staat nog altijd ruim de helft van de aandelen in ABN Amro.

Het goedkoopst ben je nu uit voor een rekening voor één persoon bij ABN Amro. Daar betaal je 23,40 euro per jaar, aldus de Consumentenbond. Daarna volgen ASN Bank (onderdeel van de Volksbank, dus ook een staatsbank) en Rabobank.

ABN Amro kampioen

Ook voor een betaalrekening voor twee rekeninghouders met elk een betaalpas ben je het goedkoopst uit bij ABN Amro (40,20 euro). Daarna volgen Regiobank (40,44 euro) en SNS (40,80 euro).

Bij ABN Amro was de prijsstijging met 12 procent sinds 2017 het kleinst.

Vergelijken is lastig

Een vergelijking van de kosten van bankrekeningen is overigens lastig. Zo moet je bij de ene bank meer betalen dan bij de andeer voor roodstaan, papieren bankafschrifjten en geld opnemen buiten de EU.

Ook moet er steeds vaker worden betaald voor het storten of opnemen van cash, aldus de Consumentenbond.

Al met al is bankieren voor veel mensen het goedkoopst bij SNS Bank, aldus de bond. Via een tool van de Consumentenbond kun je zelf nagaan wat voor jou het goedkoopst is.

Adblock test (Why?)


Betaalrekening gemiddeld 42 procent duurder dan 5 jaar geleden - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...