Rechercher dans ce blog

Selasa, 15 Februari 2022

Coronanieuws: 'Vier carnaval in eigen omgeving, vermijd grote groepen' - Omroep Brabant

Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) gaat "met veel vertrouwen" de nieuwe fase tegemoet waarin bijna alle coronamaatregelen worden afgebouwd. Volgende week vrijdag verdwijnen bijna alle beperkingen, maakte hij op een persconferentie bekend. "Ik ben echt optimistisch", zei de bewindsman. De hoge besmettingsaantallen en de lage opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen maken hem hoopvol. Die versoepeling van 25 februari gaat "gewoon door", zei hij.

Dan worden bijna alle beperkingen afgeschaft. De afgelopen maanden stegen de coronabesmettingen tot enorme hoogten. Wekelijks werden soms een half miljoen besmettingen gemeld. Volgens de zorgminister lijken we op dit moment "net op of over de piek heen". Het kabinet bouwt de maatregelen in drie stappen af. "Alles gaat weer open", aldus Kuipers. Dat gaat snel en in grote stappen, zei hij. Als eerste verdwijnt per direct het advies om thuis maar vier mensen te ontvangen. Ook versoepelt het thuiswerkadvies.

Vrijdag mag dan de horeca en cultuur open tot 01.00 uur. Hier verdwijnt het mondkapje en de verplichte zitplaats. Ook wordt de isolatieduur van besmette mensen ingekort naar vijf dagen. De laatste stap volgt op 25 februari. Dan verdwijnen bijna alle maatregelen, ook het coronatoegangsbewijs. Om kwetsbaren te beschermen, blijft het mondkapje verplicht in het ov en op de luchthaven. Voor grote evenementen binnen zonder vaste zitplaats is een verplichte test nog wel noodzakelijk. Op 15 maart gaat het kabinet naar de laatste maatregelen kijken.

Adblock test (Why?)


Coronanieuws: 'Vier carnaval in eigen omgeving, vermijd grote groepen' - Omroep Brabant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...