Rechercher dans ce blog

Minggu, 06 Februari 2022

De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zondag 6 februari) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken. Het werkelijke aantal besmettingen is groter dan gemeld. Dat komt doordat niet alle meldingen konden worden verwerkt.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 1.344 mensen met corona, zo valt op te maken uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat aantal is kleiner dan zaterdag toen er 1.363 coronapatiënten in de ziekenhuizen werden verzorgd.

Het aantal patiënten op de intensive care (ic) daalde vergeleken met een dag eerder. Zondag worden daar 211 coronapatiënten verzorgd, achttien minder dan de afgelopen dag.

Op de verpleegafdelingen bleef het aantal patiënten met corona nagenoeg gelijk. Zaterdag lagen er 1.134 coronapatiënten, zondag zijn dat er 1.133.

Het LCPS houdt niet bij hoeveel mensen vanwege COVID-19 zijn opgenomen en hoeveel patiënten om een andere reden in het ziekenhuis belanden, maar toevallig ook besmet zijn. "Voor het werk van het LCPS gaat het om de bezetting", legde waarnemend voorzitter Ina Kuper eerder deze week uit.

Het RIVM gaat dit onderscheid wel maken. Het instituut maakte dinsdag bekend dat minder dan de helft van de besmette mensen die nu worden opgenomen daar belandt als een direct gevolg van de coronabesmetting. Diverse ziekenhuizen hebben laten weten dat momenteel tussen de 30 en 50 procent van de besmette patiënten niet vanwege corona wordt opgenomen.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

80.946 positieve tests, achterstand opnieuw opgelopen

Bij het RIVM zijn in het afgelopen etmaal 80.946 coronagevallen geregistreerd. Het werkelijke aantal is groter, aangezien de systemen nog altijd niet alle positieve testuitslagen konden doorgeven. De achterstand in het aantal geregistreerde positieve tests nam met 10.000 toe tot 186.000.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Acht sterfgevallen door corona in afgelopen etmaal gemeld

Het afgelopen etmaal werden acht sterfgevallen bij het RIVM gemeld. Niet al deze mensen zijn in de afgelopen dag overleden, want het duurt soms even voor een sterfgeval als gevolg van COVID-19 aan het instituut wordt doorgegeven.

Sinds de corona-uitbraak in Nederland zijn meer dan 21.000 mensen aan de ziekte overleden. In deze gevallen is officieel vastgesteld dat COVID-19 de doodsoorzaak is. Het daadwerkelijke aantal overleden coronapatiënten is vrijwel zeker een stuk groter.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Boostervaccinatiegraad van 59,4 procent

Het percentage volledig gevaccineerde volwassenen die ook een boosterprik hebben gehad, staat sinds donderdag op 59,4 procent. Deze waarde op het coronadashboard wordt twee keer per week bijgewerkt.

In Nederland krijgen momenteel alleen mensen van achttien jaar en ouder de boosterprik aangeboden. Vrijdag adviseerde de Gezondheidsraad dat jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar niet per se geboosterd hoeven te worden.

Adblock test (Why?)


De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...