Rechercher dans ce blog

Minggu, 06 Februari 2022

Demonstratie Sterrebos trekt 250 actievoerders - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

Ongeveer 250 mensen lopen zondagmiddag mee met een demonstratie ter ondersteuning van de bezetting van het Sterrebos.

Ze willen de negen demonstranten die nog in de bomen zitten een hart onder de riem steken.

Tekst gaat verder onder de video

Bussen
De actievoerders komen uit onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Per bus zijn ze afgereisd naar Born waar de demonstratie aan de zuidkant van de autofabriek van VDL Nedcar begint. Van daaruit trekken ze naar het Sterrebos aan de andere kant van de fabriek. Vanwege de demonstratie wordt de Rijksweg tussen Nieuwstadt en Susteren tijdelijk afgesloten.

Lees ook: Rijksweg Nieuwstadt dicht voor Sterrebos-demonstratie

Solidair
De demonstranten spreken zich met spandoeken en leuzen uit tegen de voorgenomen kap van het bos, dat moet wijken voor uitbreidingsplannen van Nedcar. Volgens VDL is uitbreiding van de fabriek nodig om nieuwe klanten te werven, nu opdrachtgever BMW heeft aangegeven zich terug te trekken uit Born. De actievoerders zeggen niet tegen de autofabriek te zijn en zich solidair te voelen met de werknemers van VDL Nedcar. Maar volgens hen hoeft het bos niet gekapt te worden om uitbreiding van de fabriek mogelijk te maken.

Zelftest
De demonstranten worden onder anderen toegesproken door een bezetter die al meer dan een week in een hangmat aan de rand van het bos verblijft. Ook zijn er toespraken van een klimaat- en een vakbondsactivist. De organisatie had de deelnemers aan de demonstratie in verband met corona gevraagd vooraf een zelftest te doen.

Adblock test (Why?)


Demonstratie Sterrebos trekt 250 actievoerders - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...