Rechercher dans ce blog

Sabtu, 12 Februari 2022

De coronacijfers van vandaag NU.nl - NU.nl

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zaterdag 12 februari) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares van de Nederlandse ziekenhuizen is zaterdag verder gedaald naar 176. Dat zijn er 13 minder dan op vrijdag. Dit is tevens het kleinste aantal sinds 22 oktober vorig jaar.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten ook af. Dat waren er zaterdag 1.295, 56 minder dan een etmaal eerder.

In totaal liggen er nu 1.471 mensen met corona in de ziekenhuizen. Dat zijn er 69 minder op vrijdag, zo valt op te maken uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In de afgelopen 24 uur werden 195 covidpatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen en op de ic's ging het om 13 opnames. Dat zijn er in totaal 11 minder dan de voorgaande dag.

Een belangrijk deel van de positief geteste ziekenhuispatiënten is in de eerste plaats om een andere reden opgenomen. Dat zijn mensen die in het ziekenhuis belanden met bijvoorbeeld buikklachten, hartproblemen of verwondingen als gevolg van een ongeluk en vervolgens ook positief testen. Het LCPS maakt in de dagelijkse ziekenhuiscijfers geen onderscheid tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

70.410 positieve tests gemeld

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 70.410 positieve testuitslagen doorgegeven aan het RIVM. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld 125.316 positieve tests gemeld.

Dat gemiddelde is wel vertekend door de vele achterstallige meldingen over een periode van drie weken. Deze meldingen zijn afgelopen dinsdag binnengekomen, toen 395.000 positieve tests werden gemeld.

Sinds afgelopen zondag (op dinsdag na) lag het aantal besmettingen elke dag rond de 80.000.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Twaalf sterfgevallen in afgelopen etmaal

In het afgelopen etmaal werden twaalf sterfgevallen bij het RIVM gemeld. Niet al deze mensen zijn per se in de afgelopen 24 uur overleden, want het duurt soms even voor een sterfgeval aan het instituut wordt doorgegeven.

Sinds de corona-uitbraak in Nederland zijn 21.389 mensen aan de ziekte overleden. In deze gevallen is officieel vastgesteld dat COVID-19 de doodsoorzaak is. Het daadwerkelijke aantal overleden coronapatiënten is vrijwel zeker een stuk groter.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Boostervaccinatiegraad van 60,6 procent

Het percentage volledig gevaccineerde volwassenen die ook een boosterprik hebben gehad, staat sinds woensdag op 60,6 procent. Deze waarde op het coronadashboard wordt twee keer per week bijgewerkt.

In Nederland krijgen momenteel alleen mensen van achttien jaar en ouder de boosterprik aangeboden. Vorige week zei de Gezondheidsraad dat jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar niet per se geboosterd hoeven te worden.

Adblock test (Why?)


De coronacijfers van vandaag NU.nl - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...