Rechercher dans ce blog

Sabtu, 12 Februari 2022

Nachtclubs zetten acties door, maar ook afvallers vanwege dreigende boetes - NOS

Onder de leus 'De nacht staat op' hebben nachtclubs geprotesteerd tegen de sluitingen in de afgelopen twee jaar. Nachtclubs zijn vrijwel de hele coronaperiode gedwongen dicht geweest. Vanwege dreigende dwangsommen deden niet alle nachtclubs mee. De nacht verliep zonder grote problemen voor de meeste clubs die wel meededen.

Voor zover bekend de eerste boete die werd uitgedeeld, ging naar het Tilburgse poppodium 013. De club moet een dwangsom van 10.000 euro betalen omdat de 013 in strijd met de coronaregels na 22.00 uur open was. Het feest is daarna wel doorgegaan. Bij de kassa stonden nog enige tijd veel mensen die een kaartje wilden kopen, maar de avond was al uitverkocht.

In Haarlem deed alleen Het Patronaat mee aan 'De nacht staat op', al was het maar voor even. Directeur Beyer zei vooraf al tegen NH Nieuws dat het feest na een eventuele waarschuwing van de handhaving alsnog zou worden stilgelegd. Dat gebeurde rond 22.45 uur. Het Patronaat hing een boete van 50.000 euro boven het hoofd als de club geen gehoor zou geven aan het bevel van de boa's.

'Uitgelaten en euforisch'

Verder was er in Amsterdam rond het Leidseplein veel uitgaanspubliek op de been. De Amsterdamse nachtburgemeester Ramon de Lima zei tegen persbureau ANP dat de sfeer in de stad "uitgelaten en euforisch" was. "Je merkt echt de drang om weer verbinding te maken."

Van het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) deden op één na alle clubs mee, zegt Pieter de Kroon van de Chicago Social Club. Slechts een club haakte af, vanwege een coronageval onder het personeel. Een deel van het tramverkeer werd omgeleid vanwege de drukte in de Leidsestraat.

Adblock test (Why?)


Nachtclubs zetten acties door, maar ook afvallers vanwege dreigende boetes - NOS
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...