Rechercher dans ce blog

Selasa, 15 Februari 2022

Kuipers: we lijken over de piek • 'Wel carnaval, maar geen grote evenementen' - NOS op 3

De bedrijven in het Nederlandse openbaar vervoer reageren vol onbegrip op de mondkapjesplicht, die alleen in de ov-sector en in de luchtvaart behouden blijft. "Nu de anderhalvemeterregel in zijn geheel komt te vervallen, ziet de ov-sector er geen reden voor de mondkapjesplicht nog aan te houden in het ov", staat in een verklaring van brancheorganisatie OV-NL.

Volgens de ov-branche hebben boa's in het ov dagelijks discussies met reizigers over de mondkapjesplicht. "Welke regelmatig uitmonden in incidenten", staat in de verklaring. De ov-bedrijven vragen het kabinet het besluit "per direct" te heroverwegen.

"Als straks op alle plekken de mondkapjesplicht komt te vervallen, behalve in het ov, dan is dit niet meer te volgen voor reizigers. Daarnaast komt er een enorme druk te liggen op de handhaving van de mondkapjesplicht in het ov. Simpelweg omdat dit voor medewerkers van de ov-bedrijven niet meer uit te leggen is aan reizigers", staat in de verklaring.

Adblock test (Why?)


Kuipers: we lijken over de piek • 'Wel carnaval, maar geen grote evenementen' - NOS op 3
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...