Rechercher dans ce blog

Rabu, 16 Februari 2022

Ook Duitsland en Oostenrijk gaan meeste regels schrappen • 63.779 positieve tests - NOS op 3

De verpleeghuiszorg vond aan het begin van de coronacrisis "helemaal geen gehoor" toen deze vroeg om testen en beschermingsmiddelen. Dat schrijft de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde (Verenso) in een reactie op het OVV-rapport. De vereniging schrijft dat het op de eerste maanden van de coronacrisis terugkijkt "als op een slechte film."

In de verpleeghuizen voltrok zich in de eerste weken van de crisis een "stille ramp", zo staat in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De toen schaarse beschermingsmiddelen en testen gingen eerst naar de acute zorg, waardoor er meer risico was op verspreiding van het virus in de verpleeghuizen. Ook was de verpleeghuiszorg in die beginperiode nog niet in het Outbreak Management Team vertegenwoordigd, terwijl ruim de helft van de coronasterfte in 2020 in de verpleeghuizen plaatsvond. Ouderen stierven vanwege het bezoekverbod veelal in eenzaamheid, zonder familieleden en andere naasten.

Verenso hoopt dat hieruit lessen zijn getrokken. De verpleegkundigenorganisatie V&VN heeft ook op het OVV-rapport gereageerd, en vindt dat de overheid excuses moet aanbieden aan alle zorgverleners die in die periode ziek zijn geworden en nog steeds kampen met long covid. Zij werden door het beleid rondom beschermingsmiddelen blootgesteld aan "grote risico's", zo staat in een persbericht van de organisatie. Deze zorgverleners dienen ruimhartig gecompenseerd te worden, vindt V&VN.

Adblock test (Why?)


Ook Duitsland en Oostenrijk gaan meeste regels schrappen • 63.779 positieve tests - NOS op 3
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...