Rechercher dans ce blog

Selasa, 15 Februari 2022

Ouders mogen school weer in bij halen en brengen van kinderen - RTL Nieuws

Deze versoepeling betekent ook dat ouders weer mee mogen naar open dagen. Verder krijgen leerlingen weer de mogelijkheid om samen te werken en lessen te volgen met kinderen uit andere klassen. Ook pauzes hoeven niet langer te worden gespreid.

Voor het hoger onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs vervalt de maximale groepsgrootte van 75 personen. Dat meldt het ministerie van Onderwijs. 

Basisregels blijven gelden

In principe gaan de versoepelingen in op 18 en 25 februari. Scholen en onderwijsinstellingen kunnen er evenwel voor kiezen ze pas de maandagen daarna in te voeren, zodat de nieuwe schoolweek begint met de vernieuwde regels.

Ook in het onderwijs blijven wel de basisregels gelden, zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden en testen bij klachten. Ook het dringende advies om vanaf groep 6 van de basisschool twee keer per week een preventieve zelftest te doen, blijft nog even.  

De Algemene Onderwijsbond (AOb) wijst erop dat onderwijs ondanks de versoepelingen nog steeds niet helemaal 'terug naar normaal' kan, vanwege het hoge aantal besmettingen onder leraren. Voorzitter Tamar van Gelder: "Lessen zullen nog uitvallen, vanwege de uitval van collega’s."

Bovendien maakt de bond zich blijvend zorgen over de ventilatie op scholen. Die is bij veel onderwijsinstellingen niet goed geregeld, zo benadrukt Van Gelder al langere tijd. "En dat terwijl verschillende deskundigen beweren dat corona niet meer overgaat. Ventilatie is dan van cruciaal belang, dit moet nu echt overal op orde komen."  

Adblock test (Why?)


Ouders mogen school weer in bij halen en brengen van kinderen - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...