Rechercher dans ce blog

Selasa, 01 Februari 2022

Weekcijfers: ruim half miljoen nieuwe coronagevallen, ziekenhuisopnames stijgen - RTL Nieuws

Na weken van daling, zien de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen nu een lichte stijging van het aantal coronapatiënten. Er werden afgelopen week 1105 patiënten opgenomen op de reguliere afdelingen, een week daarvoor waren dat er nog 852.

Dat blijkt uit de meest actuele weekcijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Stijging op ic's

Ook op de intensive care's ziet het RIVM een kleine stijging, al is het aantal mensen dat op de ic's ligt nog altijd heel klein. De afgelopen week zijn er 93 nieuwe patiënten opgenomen op de intensive cares. Vorige week waren dit er 67.

Geen verrassing

De stijging van het aantal ziekenhuisopnames komt niet als een verrassing. Het LCPS voorspelde al dat de ziekenhuiscijfers vanaf eind januari weer zouden gaan stijgen. 

Ook zorgminister Ernst Kuipers zei eerder al dat hij een eind januari een stijging in het aantal ziekenhuisopnames verwachtte. 

Recordaantal 

In de week na de versoepelingen is het aantal besmettingen tot recordhoogte gestegen. De afgelopen week lieten ruim 1.019.496 mensen zich testen bij de GGD, 7 procent meer dan de week ervoor.

Het aantal gemelde positieve coronatesten steeg explosief naar 530.015 (45 procent meer dan de week ervoor.)

Jongeren

Het hoogste aantal meldingen is te zien in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 17 jaar. De grootste stijging in het aantal meldingen was in de afgelopen week in de leeftijdsgroepen 0 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 17 jaar.

Bij mensen van 60 jaar en ouder blijft, in vergelijking met andere leeftijdsgroepen, het aantal positieve coronatesten laag in de afgelopen weken.

Meerdere epidemiologen zeiden vanochtend tegen RTL Nieuws dat het grootschalige testen zoals we dat nu doen zijn langste tijd heeft gehad. Na deze omikronpiek zou er een nieuw systeem moeten komen waarbij niet iedereen zich laat testen, maar een overgang komt naar een situatie van steekproefsgewijs testen, zoals dat nu met griep gebeurt. 

Niet zomaar weggooien 

RIVM-woordvoerder Aura Timen zegt daarover dat in de toekomst zeker naar het testsysteem moet worden gekeken. "Maar we moeten het kind ook niet met het badwater weggooien. Het huidige testsysteem is nu nog zeker functioneel, omdat hierdoor mensen met een positieve test in isolatie gaan."

Adblock test (Why?)


Weekcijfers: ruim half miljoen nieuwe coronagevallen, ziekenhuisopnames stijgen - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...