Rechercher dans ce blog

Kamis, 17 Maret 2022

De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (donderdag 17 maart) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken.

Het aantal patiënten met het coronavirus in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal met 16 gedaald naar 1.955, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is voor het eerst sinds 5 maart dat er weer een daling te zien is.

Op de intensive cares liggen nu 154 coronapatiënten, 7 minder dan woensdag. Op de verpleegafdelingen worden 1.801 patiënten met corona verzorgd, 9 minder dan een dag eerder. Op de ic's werden 14 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de verpleegafdelingen 208.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die wegens een coronabesmetting in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar toevallig ook corona blijken te hebben.

Voor de druk op de ziekenhuiszorg maakt het volgens het LCPS niet uit of mensen vanwege of alleen mét corona in het ziekenhuis liggen. Patiënten met corona moeten allemaal in isolatie worden verpleegd en dat kost veel extra tijd.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

Minder positieve tests gemeld

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is in het afgelopen etmaal afgenomen. Tussen woensdag- en donderdagochtend werden 53.695 positieve tests gemeld bij het RIVM. Een dag eerder waren dat er nog 60.291.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 394.337 positieve testuitslagen. Dat komt neer op gemiddeld 56.334 nieuwe gevallen per dag. Het is de zesde dag op rij dat het zevendaagse gemiddelde daalt.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Zeventien sterfgevallen in afgelopen etmaal

Het RIVM meldt in het afgelopen etmaal zeventien sterfgevallen te hebben geregistreerd. Dat zijn er iets meer dan een dag eerder (elf).

Dat er zeventien sterfgevallen zijn gemeld, betekent niet dat deze mensen daadwerkelijk in het afgelopen etmaal zijn overleden. Het duurt soms even voordat een overlijden als gevolg van COVID-19 aan het RIVM is doorgegeven.

Sinds de corona-uitbraak in Nederland zijn ruim 21.000 mensen aan COVID-19 overleden. In deze gevallen is officieel vastgesteld dat die ziekte de doodsoorzaak is. Het daadwerkelijke aantal overleden coronapatiënten is vrijwel zeker een stuk groter.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

62 procent van volwassenen geboosterd

Ruim 8,8 miljoen volledig gevaccineerde volwassenen hebben nu een oppepprik gehaald. Dat komt neer op 62,1 procent van de Nederlanders van achttien jaar of ouder. Dit percentage op het coronadashboard wordt twee keer per week bijgewerkt.

Adblock test (Why?)


De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...