Rechercher dans ce blog

Senin, 14 Maret 2022

Partijbestuur Volt: risico's gedrag Gündoğan onderschat | Binnenland | Telegraaf.nl - Telegraaf.nl

Volgens verschillende getuigen zou Gündoğan op een avond te veel hebben gedronken. Een van de Volters, een man, werd in zijn nek gezoend. De man vertelt dat hij al eerder te maken heeft gehad ongewenst seksueel gedrag. In 2019 zou Gündogan hem in dronken toestand gezegd hebben dat ze al lang geen seks meer had gehad, en zin had in seks met hem. De man zegt in NRC dat hij het eerst weglachte, maar dat hij er later over ging nadenken. Het was intimiderend. „Ik heb er met niemand over gepraat, dan moest ik de confrontatie aan.

Andere Volters vertellen over vergelijkbare incidenten op partijbijeenkomsten. „We omhelsden elkaar, ik was zelf ook aangeschoten. Het werd zeer intiem. Mensen om me heen, Nilüfans, stonden te kijken, met een blik van: wat is dit?”, vertelt een vrouwelijk Volt-lid. Gündoğan zou de medewerker bij de billen hebben gepakt. „Op het moment was het bijna grappig. Later dacht ik: wat als een man dit had gedaan?”

Volt zette Gündoğan vorige maand uit de fractie na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Het Kamerlid spande een kort geding aan tegen deze stap. Ze wilde terug in de fractie. Ze kreeg vorige week gelijk van de rechter. Dassen bood daarop Gündoğan excuses aan en samen gaan ze met een bemiddelaar om tafel zitten.

De rechter oordeelde dat Volt „in de hele affaire te voortvarend een onjuiste weg heeft bewandeld.” In het kort geding werd Gündoğan beschuldigd van onder meer seksuele avances, problematisch alcoholgebruik en handtastelijkheden. Dat beeld komt ook naar voren in de krant. In een reactie tegen NRC laat Gündoğan weten dat er een „hetze” tegen haar is.

Volt heeft integriteitsbureau Bing ingeschakeld. Daar hebben zich dertien mensen gemeld met klachten over Gündoğan. Het partijbestuur en Dassen laten aan NRC weten dat zij niet zullen „verzuimen de nodige consequenties te verbinden aan de uitkomst.”

Adblock test (Why?)


Partijbestuur Volt: risico's gedrag Gündoğan onderschat | Binnenland | Telegraaf.nl - Telegraaf.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...