Rechercher dans ce blog

Minggu, 13 Maret 2022

Rutte: meer compensatie vanwege Oekraïne-oorlog niet uitgesloten - Telegraaf.nl

Nederland gaat per april de brandstofaccijns verlagen, een maand later verlaagt het kabinet de btw op de energierekening. Gezinnen op bijstandsniveau krijgen via de gemeenten een extra grote toeslag voor hun rap gestegen uitgaven aan energie. Het pakket kost zo’n 2,7 miljard euro, geld dat het kabinet voor een goed deel vergaart uit de sterk gestegen aardgasbaten.

Experts wijzen er echter op dat de overheidscompensatie voor veel mensen de sterk opgelopen kosten niet dekt. Daarnaar gevraagd bij televisieprogramma WNL op Zondag zegt premier Rutte dat hij nieuwe maatregelen ’niet uitsluit’. „Maar er zijn grenzen aan wat we kunnen doen”, benadrukt hij.

Langjarige impact door oorlog

Volgens Rutte krijgt ons werelddeel ’langjarig te maken’ met de impact van de oorlog die momenteel woedt in Oekraïne. „Onze economie zal het voelen. Dit is de grootste geopolitieke dreun die naoorlogs is uitgedeeld.”

Dat Nederland in een recessie belandt, zoals hier en daar wordt geopperd, lijkt de premier sterk. „Dat is te somber. En het is niet verstandig om daarover te speculeren. Onze economie draait als een tierelier.”

Dat Rusland vannacht een raketaanval heeft gepleegd op een Oekraïense militaire basis, vlakbij de grens met NAVO-land Polen noemt Rutte ’een zorgelijke ontwikkeling’. Hij denkt echter niet dat Poetin zijn vizier aan het verleggen is. „Alles wijst erop dat ze de confrontatie met de NAVO uit de weg gaan”, zegt hij over de Russen.

De Russische raketaanval op een Oekraïense militaire basis niet ver van de Poolse grens is "uitermate zorgelijk en het is opnieuw een escalatie", zei premier Mark Rutte in WNL op Zondag. Rusland gaat volgens hem nog wel steeds een confrontatie met de NAVO uit de weg.

Adblock test (Why?)


Rutte: meer compensatie vanwege Oekraïne-oorlog niet uitgesloten - Telegraaf.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...